TVRTKA POSLOVNI PARK Direktor Matija Mustač: Virovitičani na korištenje dobili novo parkiralište sa 118 parkirnih mjesta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godina 2019. bila je vrlo uspješna za tvrtku Poslovni park Virovitica d.o.o. Uz postojeće djelatnosti koje tvrtka obavlja, poput organizacije i naplate parkiranja, upravljanja i održavanja zgrada, toplinske energija, upravljanje Gradskom tržnicom, Kinom Park i Centrom kulture, od novih djelatnosti u svom poslovanju uveli su i istraživanje i eksploataciju mineralnih sirovina, izradu projekata građenja rudarskih objekata i postrojenja te građenje ili izvođenje pojedinih radova na rudarskim objektima i postrojenjima.

PROJEKTIMA DO POBOLJŠANJA KVALITETE ŽIVOTA GRAĐANA

Što se tiče investicija, četiri najveće koje je tvrtka Poslovni park d.o.o. ostvarila u 2019. godini uvelike su i to pozitivno utjecale na živote Virovitičana.

– Nakon kupnje zemljišta te rušenja stare kuće u Ulici Antuna Mihanovića koja je godinama predstavljala opasnost za prolaznike, krenulo se u izgradnju novog parkirališta i rekonstrukciju postojećeg iza Robne kuće. Krajem listopada tako su Virovitičani na korištenje dobili novo parkiralište sa 118 parkirnih mjesta te dva za punjenje električnih automobila – rekao je direktor Poslovnog parka Matija Mustač.

Izgradnjom parkirališta i obnovom nogostupa u Ulici Tomaša Masaryka omogućeno je 20 novih cjelodnevnih parkiranih mjesta te su roditelji učenika Osnovne škole Vladimir Nazor dobili, u Kiss & Ride sustavu, tri parkirna mjesta za kratkotrajno parkiranje namijenjeno za ostavljanje ili dolaženje po djecu.

Gajeva ulica i Trg Ante Starčevića spojeni su cestom te je izgrađeno i parkiralište.
Što se tiče Kina Park Virovitica, njegovim su radom Virovitičani i više nego zadovoljni. Nabavom novih, posebnih sjedala kakva su i inače u većim kinima u Hrvatskoj, svim ljubiteljima sedme umjetnosti omogućeno je još udobnije gledanje projekcija. Postavljena su 192 sjedala iz čije udobnosti Virovitičani mogu uživati i u filmovima 3D tehnologije, što je također jedna od novosti koju je Kino Park Virovitica uvelo u 2019. godini.

– S kinom smo zadovoljni, i prezadovoljni. Protekle godine imalo je gotovo 12.500 posjetitelja, čime smo premašili 2018. godinu po pitanju posjećenosti za 1.500 posjetitelja – ističe M. Mustač.

S izgradnjom i obnovom se nastavlja i u 2020. godini, otkriva Matija Mustač.

– U Ulici Tomaša Masaryka, iza Općinskog suda, kupit će se zemljište zbog izgradnje parkirališta. Na Trgu bana Josipa Jelačića i u Ulici Stjepana Radića obnovit će se, odnosno asfaltirati parkiralište. Asfaltirat će se i u ulicama Stanka Vraza i Ivana Gundulića. Na Gradskoj tržnici postavit će se stolarija te u starom dijelu tržnice i pločice, a Centru kulture obnovit će se oštećeni i dotrajali pod – zaključuje Matija Mustač.

(www.icv.hr)