Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica održala okrugli stol na temu zakonskih prava osoba starije životne dobi

U prostorijama Udruge invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica danas (petak) održan je okrugli stol na temu zakonskih prava osoba starije životne dobi. Također, okrugli stol se veže na odobreni projekt jednokratne potpore kroz koji je udruga dobila 67 tisuća kuna od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Aktivnosti koje provodimo kroz ovaj projekt su pomoć u kući, pravni savjeti, prava iz sustava socijalne skrbi osoba koje pripadaju u skupinu zaštita Centra socijalne skrbi te izleti i kreativne radionice. Održali smo ovaj okrugli stol kako bismo ne samo naše članove, već i druge građane starije životne dobi, uputili u prava iz sustava socijalne skrbi i prava kao osoba s invaliditetom – otkrila je predsjednica Udruge invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Marija Kelečić.

20200110 122227 Custom

Gosti okruglog stola bili su ravnateljica Centra za socijalnu skrb Virovitica Marija Bajan-Prokl te pravnik i izvršni direktor Hrvatskog saveza udruga invalida rada Zagreb Leke Sokolaj odgovarali su na pitanja okupljenih te ponudili pravne savjete na temu rada i radnog odnosa, rehabilitacije i osposobljavanja te inkluzivnih dodataka. (www.icv.hr, ea)

[g-gallery gid=”574297″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content