Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Jučer, 23. siječnja, u prostorima Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina održana je redovna godišnja izvještajna skupština Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac iz Slatine, koja je ove godine okupila volontere, stručnjake, korisnike i članove njihovih obitelji. Skupštinu, uz predsjednicu Udruge Patriciju Karaman, vodila je tajnica Ivana Sabolić.

Nakon upoznavanja s dnevnim redom skupštine, uslijedilo je predstavljanje izvješća o radu i financijskog izvješća Udruge za 2019. godinu. Kroz 2019. godinu održano je 30 radionica namijenjenih mladima i odraslim osobama s intelektualnim teškoćama, te 32 radionice projekta ”Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak” namijenjenih djeci koja su u procesu odgode upisa u 1. razred. U rad Udruge uključen je 31 volonter, te je odrađeno 1538 volonterskih sati. Organizirana su brojna predavanja namijenjena široj lokalnoj zajednici, obilježeni su važni datumi s ciljem senzibilizacije javnosti spram osoba s intelektualnim teškoćama, ali isto tako članovi Udruge su se educirali i usavršavali kako na domaćim tako i na međunarodnim predavanjima i skupovima.

Udruga Vretenac, Slatina u 2019. godini provela je nekoliko projekata:

– Vretenci upoznaju grad, grad upoznaje Vretence II (Grad Slatina)
– Pusti me da koračam u skladu s glazbom koju čujem (Grad Slatina)
– Prepoznaj me (KOMRAD d.o.o)
– Upoznaj i fotkaj (VPŽ)
– Nijedan početak nije lak pripremam se da budem đak (Ministarstvo za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku)
– 1000 dana na Jadranskom moru (Valamar Riviera)
– Moj asistent III (ESF)

U 2019. godini Udruga Vretenac Slatina dobila je niz pohvalnica, priznanja i nagrada.
Tako im je uručeno Javno priznanje Grada Slatine za rad i djelovanje, projekt ”Nijedan početak nije lak, priprema se da budem đak” nagrađen je poveljom za ”Naj-akciju” u 2019. godini, te im je uručena regionalna volonterska nagrada u kategoriji ”Primjera dobre prakse uključivanja volontera”.

Usvojivši izvješće o radu za 2019. godinu i financijsko izvješće za 2019. godinu, predstavljen je plan rada i financijski plan za 2020. godinu, među kojima je posebno istaknut početak provedbe projekta ”Nauči me, uspjet ću” koji će se provoditi u partnerstvu s Udrugom OSIT Jaglac Orahovica od veljače ove godine, kao novi oblik sustavne podrške osobama s intelektualnim teškoćama.

Na kraju skupštine, predsjednica Udruge Patricija Karaman zahvalila se svima prisutnima što su podržali rad Udruge Vretenac, ne samo svojim dolaskom na sjednicu skupštine, već i podrškom kroz čitavu prethodnu 2019. godinu. (www.icv.hr, ADF; UOSIT Vretenac Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content