Virovitičke košarkašice Z-11 na korak do prve titule prvakinja Regije Sjever

Virovitičke košarkašice do 11 godina starosti u Varaždinu su upisale dvije velike pobjede na Prvenstvu Regije Sjever, koja okuplja klubove iz pet županija sjevero-zapadne Hrvatske, i na taj način došle na prag osvajanja prve titule prvakinja u povijesti kluba.

U derbi utakmici protiv ekipe Vindi iz Varaždina na samom startu stvorena je velika prednost koja se nije ispuštala do kraja utakmice. Na početku je briljirala Nika Gverić sa nekoliko uspješnih prodora i asistencija dok ju je u stopu pratila Alisa Lovreković koja je uz postignute koševe upisala i nekoliko važnih koševa. U drugoj četvrtini prednost su svojim ubačajima podigle Monika Požežanac Sabolić i Margareta Cenger tako da je semafor na poluvremenu pokazivao rezultat 18:2 za dominantne Virovitičanke. U drugom dijelu igračice su ubacile u drugu brzinu kako bi odmornije dočekale utakmicu sa Koprivnicom no i u tom razdoblju u strijelce su se upisale Nika Miljak i Ena Salajić dok su skokove vrijedno skupljale Nikolina Hetzel, Lana Bajivić, Karla Dvojak, Maja Lena Bucifal i Lana Rigler, a Nika Gverić je solo akcijom pred kraj utakmice zapečatila sudbinu solidnih Varaždinki.

ŽKK Virovitica – ŽKK Vindi Varaždin 24:14

ŽKK Virovitica: Nika Miljak 2, Margareta Cenger 2, Alisa Lovreković 6, Monika Sabolić Požežanac 4, Nika Gverić 8, Nikolina Hetzel, Lana Bajivić, Ena Salajić 2, Karla Dvojak, Maja Lena Bucifal i Lana Rigler.

Druga utakmica protiv ŽKK Koprivnice protekla je u još većoj dominaciji raspoloženih Virovitičanki. Bio je to najbolji primjer da je košarka kolektivni sport jer su se sve igračice koje nisu postigle koš u prvoj utakmici upisale u strijelce. U prvoj četvrtini dominirao je par Gverić – Lovreković postigavši zajedno čak 12 koševa. U strijelce se je upisala i Lana Bajivić. Drugu četvrtinu obilježila su tri lijepa driblinga i koševi Margarete Cenger, ali i uspješan skok, a nakon toga i efektan koš Nikoline Hetzel te je na poluvremenu semafor pokazivao čak 22:0 za Virovitičanke. U trećoj četvrtini Nika Gverić je nastavila dijeliti odlične asistencije što je obilježilo obje utakmice, a Alisa Lovreković brojci od 10 skokova dodala i 12 koševa. Na asistenciju Nike Gverić u strijelce se upisala i Karla Dvojak dok je Nika Miljak uspješan prodor proslijedila Lani Rigler koja je poklon hladnokrvno realizirala. Posljednja četvrtina ponudila je dva lijepa prodora Monike Požežanac Sabolić te koševe Ene Salajić i Lane Rigler. Kada je utakmica završila sa +30 za Virovitičanke veliki osmjeh nadvio se na licima djevojčica svjesnih da su na pragu prvog osvajanja Prvenstva Regije Sjever u povijesti kluba.

ŽKK Virovitica – ŽKK Koprivnica 45:15

ŽKK Virovitica: Nika Miljak, Margareta Cenger 6, Alisa Lovreković 12, Monika Sabolić Požežanac 4, Nika Gverić 10, Nikolina Hetzel 2, Lana Bajivić 2, Ena Salajić 3, Karla Dvojak 2, Maja Lena Bucifal 2 i Lana Rigler 2.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content