Virovitičko-podravska županija je, ne računajući Zagreb, četvrta po rastu završenih stanova na 1.000 stanovnika u 2018. godini, a u odnosu na godinu ranije

Prema pisanju internetskog portala zupan.hr, Virovitičko-podravska županija je, ne računajući Zagreb, četvrta po rastu završenih stanova na 1.000 stanovnika u 2018. godini, a u odnosu na godinu ranije.

– Ukupno gledajući izdane građevinske dozvole, može se reći da je najviše izdanih građevinskih dozvola za obiteljske kuće, a potom za infrastrukturne objekte (građenje i rekonstrukcija energetskih i komunalnih građevina) – kazala je Zorica Hegedušić, pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo, zaštitu okoliša i imovinsko-pravne poslove VPŽ, te dodala.

– Na području Virovitičko-podravske županije najviše se grade obiteljske kuće, i to u gradovima Virovitici i Slatini, te u općinama Pitomača, Suhopolje, Lukač, Voćin, Sopje i Čačinci. Posljedica je to zasigurno prije svega potpore obiteljima od strane države u pogledu subvencioniranja stambenih kredita za gradnju obiteljskih kuća, potom porasta broja zaposlenih osoba, porasta broja rođene djece, a u okolnim općinama, osim subvencioniranja stambenih kredita od strane države, ali i posljedica dijelom stambenog zbrinjavanja na područjima posebne državne skrbi, odnosno od 2019. godine na potpomognutim područjima – naglasila je Zorica Hegedušić.

tablica stanoviOriginali tekst možete vidjeti OVDJE. (www.vpz.hr, www.zupan.hr, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content