Članovi Udruge “Pričalica” u Bruxellesu sudjelovali na konferenciji o prevenciji kriminaliteta

Članovi Udruge “Pričalica”, Snježana Lančić i Tomislav Slavić sudjelovali su od 19. do 20. veljače u Bruxellesu na konferenciji o prevenciji kriminaliteta, u organizaciji Europske mreže za sprječavanje kriminala (EUCPN).

Cilj mreže je povezati lokalnu, nacionalnu i europsku razinu i promicati znanje i prakse u sprječavanju kriminala među državama članicama EU.

87459728 503734090569638 5794971082096115712 n e1582701721550

Pričalica provodi poznati preventivni projekt “IN” u partnerstvu s Ravnateljstvom policije RH, Kazalištem Virovitica i školama na području Virovitičko-podravske županije. U edukaciji učenika o internetskom nasilju uz predavanje policijske službenice, psihologinje Ane Kratohvil Katić, koristi se film “IN” i nadalje, preporučuju se art tehnike kao sredstvo komuniciranja sadržaja.

Na Konferenciji su bili prezentirani dosadašnji rezultati istraživanja u svim segmentima kriminaliteta, između ostalog i o rastućoj zlouporabi interneta upravo u ciljanoj skupini koja je nama u fokusu, od 14-18 godina uz naznake da se dobna granica nažalost pomakla i na djecu mlađu od 14 godina.

Stav prema primjeni art tehnika u edukaciji ciljanih skupina, osobito djece i mladih, pozitivan je i entuzijastičan. U Udruzi se nadaju se da će uspjeti, u svom segmentu, sa Ravnateljstvom policije, participirati u sljedećem velikom projektu EUCPN, a aplikacija se otvara 1. travnja.

“Pričalica” uspješno već sedam godina participira u programu erasmus+ te se bavi promicanjem dramskog i kazališnog odgoja.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content