Dobrovoljno vatrogasno društvo Vraneševci održalo redovnu izbornu skupštinu, novi-stari predsjednik Dražen Šomođi

U subotu, 8. veljače Dobrovoljno vatrogasno društvo Vraneševci održalo je svoju redovnu izbornu skupštinu na kojoj su rukovodeće funkcije i dalje zadržali dosadašnji predsjednik Dražen Šomođi i zapovjednik Nikola Reščić.

Skupštini su, uz članove DVD-a Vraneševci, zamjenika župana Virovitičko-podravske županije Marija Klementa i načelnika općine Čađavica Mirka Rončevića, nazočili i predstavnici brojnih vatrogasnih društava i udruga sa područja općine Čađavica.

20200208 200152 Custom e1581358092140
foto: I. Čiček

Kako je 1. siječnja 2020. godine od strane nadležnog ministarstva donesen novi zakon o vatrogastvu, na dnevnom redu skupštine našla se i točka usklađivanja Statuta DVD-a Vraneševci s novim zakonom, a promjene su jednoglasno prihvaćene.

U ime Virovitičko-podravske županije sve prisutne pozdravio je zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, zahvalio se na pozivu te pohvalio rad Društva.

20200208 201130 Custom
foto: I. Čiček

U ime Općine Čađavica obratio se načelnik Mirko Rončević. Zahvalio je svim vatrogascima koji brinu o sigurnosti mještana općine Čađavica i naglasio kako je u općinskom proračunu predviđen određeni iznos novca koji je namijenjen vatrogascima s područja općine Čađavica.

Na kraju skupštine, zamjenik župana Klement i načelnik Rončević uručili su vatrogasne iskaznice operativnim vatrogascima DVD-a Vraneševci.

(www.icv.hr, adf, ič)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content