FOTO Dobrovoljno vatrogasno društvo Otrovanec održalo 90. izvještajnu godišnju skupštinu

U subotu, 8. veljače održana je 90. izvještajna godišnja skupština DVD-a Otrovanec u Društvenom domu u Otrovancu.

Sjednicu je otvorio predsjednik društva Ivan Ladušić-Hanzir. Na početku skupštine pozdravio je sve prisutne goste: župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića, načelnika općine Pitomača Željka Grgačića, zapovjednicu Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateju Fras-Venus, tajnika Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Domagoja Majstorovića, dopredsjednika Vatrogasne zajednice općine Pitomača Josipa Nemeta, zapovjednika Vatrogasne zajednice općine Pitomača Zdravka Frasa i sva dobrovoljna vatrogasna društva: Turnašica, Kladare, Stari Gradac, Starogradački Marof, Sedlarica, Grabrovnica, Mala Črešnjevica, Viljevo, Kuzminec, Batinske, Vukosavljevica, Bušetina, Četekovac i bratsko društvo Gornje Bazje.

IMG 2204

Izvješće o radu Upravnog odbora i zapovjedništva podnio je zapovjednik David Tržić.
Iznio je da broje 80 članova, od toga 46 odraslih te 34 djece i mladeži, a u sustavu Vatrogasne zajednice općine Pitomača imaju tri delegata. Od 80 članova, broje 40 ispitanih vatrogasaca, 13 operativnih članova, šest pomažućih, 24 članova mladeži, 10 članova podmlatka. Nabrojao je osposobljavanja, usavršavanja i seminare koje su proveli tijekom prošle godine. Od opreme društvo posjeduje vatrogasnu traktorsku cisternu. Cisterna je opremljena sa svom potrebnom opremom za gašenje požara, a tako i za korištenje hidrantske mreže. U samome mjestu imali su sedam intervencije te još 12 izvan njihovog mjesta gdje su sudjelovali s drugim DVD-ima iz zajednice, najviše s Pitomačom s kojom imaju odličnu suradnju. Sudjelovali su na županijskim, općinskim te na ostalim brojnim vatrogasnim natjecanjima na kojima su osvojili dva prva mjesta, tri druga mjesta i dva treća mjesta.

IMG 2232

Zahvalio se i sponzorima koji su prepoznali njihov rad i koji su kroz svoja sponzorstva i donacije pomogli u ostvarenju njihovih ciljeva. Zahvalio se Virovitičko-podravskoj županiji i županu Igoru Androviću, Općini Pitomača i načelniku Željku Grgačiću, obrtu Duga i vlasniku Tihomiru Živku, ravnatelju Osnovne škole Igoru Maresiću, firmi KL PROTEKTION iz Đelekovca, firmi PAV-IN iz Otrovanca, Tudić obrtu iz Sesveta, obrtu Foto Begović te Zdravku Frasu, zapovjedniku Vatrogasne zajednice općine Pitomača i Vatrogasnoj zajednici Virovitičko-podravske županije na čelu sa zapovjednicom Matejom Fras-Venus koja im uvijek stoji na raspolaganju.

IMG 2242

Zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Pitomača Zdravko Fras pohvalio je rad DVD-a Otrovanec, a posebno je pohvalio rad društva od kad je zapovjedništvo preuzeo David Tržić koji je ujedno i tajnik Vatrogasne zajednice općine Pitomača i zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice općine Pitomača. Naglasio je kako se vidi pomak rada s mladeži, djecom i operativnim članovima. Tom prilikom se zahvalio svima operativnim članovi koji su izlazi na intervencije na području samog mjesta Otrovanec, tako i za potrebe Vatrogasne zajednice općine Pitomača, a najviše zahvale uputio je zapovjedniku Davidu Tržiću koji se odazvao na svaku intervenciju na području općine Pitomače.

IMG 2246

Zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras-Venus čestitala je i zahvalila svakom vatrogascu i vatrogaskinji DVD-a Otrovanec koji je izdvojio makar i minutu svojeg slobodnog vremena za rad u DVD-u. Tom prilikom operativnim vatrogascima DVD-a Otrovanec uručila je iskaznice, koje je zaslužilo njih trinaest: Karlo Makvić, Marijan Kukučka, Mario Makvić, Dario Rakitničan, Mihael Kalenik, David Tržić, Mihael Ingola, Marin Osmanović, Matija Lončarić, Ivan Benčak, Luka Međurečan, Goran Pintar i Luka Pavleković.

IMG 2215

Sve prisutne je pozdravio načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, koji je čestitao i zahvalio DVD-u Otrovanec na radu i uspjehu. Tim povodom obećao je gradnju garaže za vozila i opremu koju trebaju dobit.

IMG 2265

Sve prisutne pozdravio je i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović koji je čestitao DVD-u Otrovanec na 90 godina rada i na svim postignućima u prošloj godini. Zahvalio se na svim intervencijama koje su imali u prošloj godini u kojima su stavljali svoj život i zdravlje u opasnost kako bi pomogli drugima.

IMG 2271

(www.icv.hr, ib, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”579382″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content