FOTO Po četvrti put u Slatini održano Prelo Udruge Napredak

Udruga Napredak Slatina, koja okuplja Hrvate rodom iz Bosne i Hercegovine u Virovitičko-podravskoj županiji u petak, 14. veljače, po četvrti je put organizirala kulturno-zabavnu manifestaciju Prelo uz bogat program.

Srdačne riječi dobrodošlice svim gostima na početku ove veseljem ispunjene večeri uputili su član predsjedništva Udruge Napredak Nenad Križić ujedno predstavivši program Prela, potpredsjednik udruge Ivo Bilić za kojega članovi kažu da je ”dobri duh udruge”, te predsjednik Tvrtko Kovačević koji se tom prigodom prisjetio svoje mladosti kada je zbog studija u Zagrebu napustio Bosnu, no vrlo ubrzo shvatio da je Bosna u njemu i uvijek će biti.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupili su HKUD Dika iz Slatine i KUD Veseli Posavljaci iz Bijelog Brda u BiH, a posebni gosti večeri bili su pjevač Vinko Brnada i prof. dr. sc. Pavo Jurišić, profesor religijske pedagogije i misiologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu.

86232601 3249584831722609 583211057913266176 n

Udruga Napredak zahvalila je svim gostima koji su se odazvali pozivu i došli na Prelo, donatorima na potpori i svim članovima kulturno-umjetničkih društava što čuvaju tradiciju i običaje. Tom je prigodom predsjednik Udruge Tvrtko Kovačević izrazio posebnu zahvalu Nenadu Križiću koji je inicijator, motor i snaga Udruge Napredak, koju je od ideje svom svojom snagom i sposobnošću pomogao osnovati.

Prelo je nastavljeno u veselom raspoloženju uz večeru i bogatu tombolu. (www.icv.hr, adf, Foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”579962″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content