FOTO Pogledajte kako je bilo na ovogodišnjoj Noći muzeja u Zavičajnom muzeju Slatina

Noć muzeja u Zavičajnom muzeju Slatina započela je nastupom polaznika Dječjeg vrtića Suncokret, koji su se i ove godine uključili u obilježavanje ovog velikog kulturnog događaja, ovog puta igrom s pjevanjem na engleskom jeziku “The farmer’s in his den”. Također, mališani su prošetali crvenim tepihom sudjelujući u modnoj reviji imena “Zrno tradicije u modnoj reviji”, gdje su nosili nakit koji je rađen prema tradicijskim predlošcima slatinskog kraja.

Noć muzeja je nastavljena otvorenjem izložbe slatinskog umjetnika, slikara Fikreta Balića. Na otvorenju je uvodnu riječ imao v. d. ravnatelja Zavičajnog muzeja Slatina Srđan Đuričić koji je ukratko predstavio i cjelovečernji program s temom “Velike obljetnice hrvatskih muzeja”, a pod sloganom “Stvaranje, susreti i suradnja”.

IMG 4470 Custom

Brojne posjetitelje, među kojima su bili zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić i dekan Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici i pisac Oliver Jukić te ravnatelji brojnih gradskih i županijskih institucija, s nekoliko riječi pozdravio je i sam autor Fikret Balić, a izložbu i petnaestu Noć muzeja otvorio je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

IMG 4463 Custom

Nakon otvorenja, posjetitelji su imali prigodu razgledati stalni postav muzeja u sklopu kojega je pripremljen program imena “Živa tradicija u muzeju”, gdje su članovi HKUD-a Dika iz Slatine, KUD-a Podravina iz Čađavice i KUU-e iz Voćina te dugogodišnji suradnici muzeja prikazali pojedine tradicijske radnje kao što su tkanje, vezenje, pletenje, izrada cvijeća od krep papira, kičica od vune, odnosno ukrasa za tamburice ili odjeću, izradu tradicijskog nakita kao što su šalange ili praporci, a spravljali su se i tradicijski kolači. Noć muzeja i ove su godine pohodili članovi i volonteri UOSIT Vretenac Slatina.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”577397″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content