FOTO Sudac Dergez dva puta pokazao na bijelu točku, desetkovana Virovitica porazom otvorila proljetni dio natjecanja

Na nogometnom igralištu Sportsko-rekreacijskog centra Vegeška danas (subota) je odigrana utakmica 15. kola 3. HNL Sjever.

Desetkovana domaća momčad porazom je otvorila proljetni dio natjecanja pred 200-tinjak gledatelja. Strateg “narančastih” u ovom susretu nije mogao računati na kartonirane Roka Horačeka, Krešimira Pipića i Denisa Kovača, dok je pod velikim upitnikom prije utakmice bio “ozlijeđeni” Luka Čubelić.

Puleni trenera Vjekoslava Vučete bolje su otvorili susret, a prvi put opasnije su zaprijetili u 10. minuti preko Suvajca, ali lopta je otišla tik iznad vratnice gostujućeg čuvara mreže. Ubrzo je stigla i nova prilika za domaće, a ovog puta Crvenka nakon jednog ubačaja daje povratnu loptu, koju nije očekivao Radović, tako da je ostao “kratak” i od svega ništa.

MG 6116

Gosti su nešto pokušavali, ali nisu bili konkretni, sve do 32. minute, kada se ukazao Marko Dergez, glavni djelitelj pravde na ovoj utakmici i pokazao na bijelu točku. Za goste iz Svetog Martina na Muri precizan je bio Josip Brezovec, inače, uz Dejana Mezgu najbolji pojedinac u redovima momčadi trenera Marija Kovačevića. 33-godišnji Brezovec igrao je svojevremeno u Dinamu, Rijeci, Slaven Belupu, Sheriffu iz Tiraspola i još nekoliko renomiranih klubova, pa ne čudi što je “90 posto lopti išlo” upravo na njega.

Da bi stvari postale gore, u domaćim redovima ozlijedio se Nikola Suvajac, nakon jedne nespretne reakcije gostujućeg igrača i napustio igru, a zamijenio ga je nedovoljno oporavljeni Luka Čubelić. Do kraja prvog dijela nije bilo izrazitijih prigoda za pogodak.

MG 6041

U nastavku se uglavnom igralo čvrsto na sredini terena, a obje ekipe su pokušale kontrama doći do pogotka, ali im nije polazilo za nogom. Gosti su bili konkretniji, ali s nekoliko odličnih intervencija do izražaja je došao domaći vratar Tomljanović. Nogometaši Poleta, koji su u jesenskom dijelu natjecanja ponijeli titulu viceprvaka jednostavno nisu uspjeli matirati domaćeg vratara izrađenom akcijom iz igre, pa se za “nokaut” domaćih pobrinuo ponovno sudac Dergez i još jednom pokazao na bijelu točku. I ovoga puta loptu je namjestio Brezovec i pogodio za 2:0 i tu je priči bio kraj.

MG 6066

Domaći su živnuli u posljednjih 15-ak minuta, ali nije urodilo plodom. Virovitičani će priliku za prve proljetne bodove sljedećeg vikenda imati protiv Varteksa na teškom gostovanju u Varaždinu. Najzapaženiju rolu u domaćim redovima imao je Sandi Kovač.

Virovitica – Polet Sveti Martin na Muri 0:2
Najbolji u redovima Virovitice: Sandi Kovač

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”582755″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content