FRANCUSKA NA VIROEXPU Dašak Provanse i Paul Cézanne sudjelovat će na sajmu od 13. do 15. ožujka

Glasoviti francuski slikar Paul Cézanne iz svog je doma imao perfektan pogled na planinu Sainte-Victoire. Ta „Planina svete pobjede“ pojavljuje se u čak 80-ak njegovih slika. Planina je dio lanca dugačkog 18 kilometara, bogatog vinorodnog područja. E, pa iz Provanse, na ovogodišnji Viroexpo, neće stići glasoviti Paul Cézanne, no stići će vrhunsko francusko vino iz Château Pigoudet jednog od najpoznatijih vinograda u regiji smještenog na Sainte-Victoire masivu.

Francuska sudjeluje na Viroexpu od 2012. godine, a ukupna robna razmjena Virovitičko-podravske županije i Francuske u 2018. godini iznosila je 19,8 milijuna kuna, od čega je izvoz iznosio 17,8 milijuna kuna, a uvoz 2 milijuna kuna, te je ostvaren suficit u robnoj razmjeni od 15,8 milijuna kuna.

Pokrovitelj našeg sajma je Vlada RH. Organizatori i pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o. Podsjetimo, Zemlja partner 25. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo je Savezna Republika Njemačka, a Županija partner Koprivničko-križevačka županija. Ove godine pokrovitelj i partner sajma je i RBA Raiffeisenbank Hrvatska. (HGK ŽK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content