Glasnici istine sudjelovali na 8. memorijalnoj utrci Islam Latinski-Novigrad dugoj 18 kilometara

U povodu 27. obljetnice VRO Maslenica, Udruga veterana 3. gardijske brigade Kune Osijek organizirala je 8. memorijalnu utrku od Islama Latinskog do Novigrada u dužini od 18 kilometara.

Među dvadesetak trkača pristiglih iz Udruge “Hrvatski dragovoljac” Osijek, Maraton kluba “Hrvatski sokol” Osijek te Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiru”, bili su i stalni sudionici ove memorijalne utrke, članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” u sastavu: Pavo Tutenov, Mario Kovač, Robert Poljanac, Duško Štrbac i Hrvoje Medved, dok su Zlatko Prugovečki i Ivan Medved bili logistička podrška.

FB IMG 1580641727739
foto: facebook, “Glasnici istine”

Prije samog starta u Islamu Latinskom, kod Zelenog hrasta, održan je komemorativni skup na kojem su sudjelovala mnogobrojna izaslanstva te su paljenjem svijeće i polaganjem vijenaca odali počast poginulim pripadnicima 4. gardijske brigade.

Komemorativni skup održan je i u Kašiću, gdje su kod spomen obilježja Križa od slavonskog hrasta ista izaslanstva polaganjem svijeća odali počast poginulim hrvatskim braniteljima pripadnicima 3. gardijske brigade. U tijeku trajanja komemorativnog skupa u Kašiću, protrčali su sudionici memorijalne utrke koji su pozdravljeni od strane nazočnih na skupu, a četveročlana delegacija trkača u sastavu Damir Černić, Bonny Tokić, Pavo Tutenov i Ivica Lenard su zastala te paljenjem svijeće odala počast poginulim Kunama.

FB IMG 1580642534199
foto: facebook, “Glasnici istine”

Tradicionalno, sudionici ove utrke zastali su u Paljuvu gdje su također kod spomen obilježja odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u VRO Maslenica.

(www.icv.hr, adf, Glasnici istine)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content