HRVOJE BABEC NAMETNUO SE TRENERU JAKIROVIĆU Nakon odlične predstave protiv Rijeke, Virovitičanin sa Goricom gostuje na Poljudu

Virovitičanin Hrvoje Babec nametnuo se treneru prvoligaša Gorice Sergeju Jakiroviću, a najbolji dokaz truda, upornosti, zalaganja na treninzima i odličnih partija u dresu hrvatskog prvoligaša je nastup protiv Rijeke proteklog vikenda u 22. kolu, gdje je Hrvoje startao u početnih 11 i igrao sve do 86. minute, kada ga je zamijenio Michal Maslowski.

Utakmica je završila rezultatom 0:0, a fantastična obrana Gorice na čelu s vratarom Kristijanom Kahlinom, koji je ovog tjedna nominiran i za dvije najbolje intervencije 22. kola, zaustavila je riječke napadače, a svakako treba napomenuti i domaću utakmicu Gorice u 20. kolu, kada su na svom terenu također odigrali 0:0 protiv momčadi Osijeka. Rijeka i Osijek su ekipe iz gornjeg doma ligaške ljestvice, pa je time “rezultat još veći”. Ovog vikenda šestoplasirana Gorica gostuje u Splitu kod drugoplasiranog Hajduka i nadamo se, ponovno s Virovitičaninom u početnoj postavi. Utakmica je na rasporedu u subotu, 22. veljače s početkom u 15 sati.

Babec je ove sezone upisao 13 nastupa, od kojih je šest započeo od prve minute. U prosjeku igra 48 minuta po utakmici.

Dvadesetogodišnji nogometaš koji je ponikao u dva virovitička kluba, Virovitici i No Limitu, prije početka sezone potpisao je ugovor za hrvatskog prvoligaša Goricu. Hrvoje je nakon prvih nogometnih koraka koje je učinio u Virovitici s dvanaest godina otišao u Osijek, gdje je bio četiri godine. Sljedeća destinacija bila mu je francuski prvoligaš Metz, gdje je proveo dvije sezone. Prošlog ljeta bio je na korak do dolaska u zagrebački Dinamo, ali zbog pravnih i odštetnih prepreka transfer nije bio realiziran. Kao amater prošlu sezonu odigrao je odlično za trećeligašku momčad Vihor iz Jelisavca.

-Ovo je predivan osjećaj. Napravio sam velik korak naprijed u mojoj karijeri i nadam se da ću opravdati trenerova očekivanja. Na meni je sad da radim i treniram i više nego dosad, a nadam se da ćemo na kraju svi biti sretni, da će zadovoljstvo biti obostrano – bile su riječi Hrvoja Babeca prilikom potpisa ugovora za Klub iz Velike Gorice, a sada, gledajući s određenim vremenskim odmakom, jasno je da je trenerova očekivanja opravdao.

(www.icv.hr, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content