Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica odobren i treći Erasmus+ projekt Mobilnost+ za Internacionalizaciju+

U okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2019. godinu za program Erasmus+, Ključna aktivnost 2, područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, Agencija za mobilnost i programe EU prihvatila je projektni prijedlog Industrijsko-obrtničke škole Virovitica pod nazivom Mobilnost+ za Internacionalizaciju+ te mu odobrila financijsku potporu u iznosu od 21.884 eura.

Tijekom projekta, projektni timovi Industrijsko-obrtničke škole Virovitica, Akademie remesel Praha-Stredni skola technická (Češka Republika) i Šolski center Novo Mesto (Slovenija), održat će dva transnacionalna sastanka i tri kratkoročna treninga sudionika mobilnosti, u svakoj školi po jedan, na kojem će iznijeti i procijeniti svoje primjere dobre prakse u primjeni ECVET-a u mobilnosti učenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

U projektu će sudjelovati po tri člana projektnog tima iz svake škole, ukupno devet sudionika, a sam projekt trajati će godinu dana.

Najznačajniji rezultati projekta bit će uspostavljeno partnerstvo između škola, povećana znanja i vještine projektnih timova škola za primjenu ECVET-a u mobilnosti učenika kao i izrađeni priručnik za primjenu ECVET-a u kojem su partneri na osnovi određenih kriterija odredili zajednički primjer najbolje prakse.

(Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, foto: ilustracija, arhiva)