LAVICE NEPOBJEDIVE NA DOMAĆEM TERENU U još jednoj napetoj završnici “pala” i sesvetska Agroproteinka

Neki budući pisci horora trebali bi doći gledati utakmice rukometašica 1234 Virovitice. Niti jedna dosadašnja utakmica na domaćem parketu nije bila bez napetosti i puna uzbuđenja, posebice u posljednjih nekoliko minuta. Stoga bi dobili niz inspirativnih ideja za nove priče.

Susret sa Sesvete Agroproteinkom gošće su otvorile s minimalnom prednošću. Domaća vratarka Marija Devald nije imala niti jednu obranu, pa je trener u igru uveo Martinu Majkovčan, koja je s nekoliko obrana preokrenula rezultat. U domaćem napadu raspoložena je bila samo Maja Mlinarić. Ona je u posljednjih pet minuta prvog dijela utakmice malo posustala, što ponovno koriste gošće i na odmor odlaze s minimalnom prednošću 17:16.

MG 5607

Drugi dio utakmice Lavice otvaraju novim preokretom i ponovno vode, ali ne zadugo. Domaća vratarka Martina Majkovčan je upala u “crnu rupu”, pa ju trener mijenja. U povratku na gol Marija Devald bila je uspješnija nego na početku utakmice. Povezala je nekoliko obrana, a Maji Mlinarić su se u napadu priključile i ostale igračice. U 50. minuti Lavice vode i tu prednost ne ispuštaju do kraja utakmice. Nekoliko minuta prije kraja domaće imaju u ovom susretu kapitalnu prednost 31:28. Gošće iz Sesveta se ne predaju, ponovno dolaze na minimalni zaostatak. U 59. minuti pri rezultatu 31:30, pod opterećenjem pasivnog napada Tamara Hudoletnjak postiže zgoditak iz mrtvog kuta s desnog krila.

MG 5632

To nije bio kraj drame. Gošće smanjuju na 32:31. Lavice ne iskorištavaju svoj napad. Preostalo je više od pola minute do kraja utakmice Sesvećankama za izjednačenje i osvajanje boda. Gostujući trener se lomi za napad sa šest ili sedam igračica. U posljednji trenutak, tijekom minute odmora, odlučuje se za šest. Desetak sekundi prije kraja domaća vratarka Marija Devald ima u rukama loptu. Slavlje konačno može početi, osvojeni su bodovi. Semafor je pokazivao 32:31 za domaću ekipu.

Sve igračice koje su ušle u igru dale su svoj obol novoj pobjedi, iako su sve imale i niz pogrešaka.

MG 5640

1234 Virovitica: Marije Devald (5+0), Martina Majkovčan (8+0), Maja Mlinarić 11, Lukrecia Veršec 1, Lea Zupčić, Helena Lukačević, Tea Strusa, Tamara Hudoletnjak 7 (1), Marija Medved, Ana Blažev 1, Elena Bardić, Andrijana Miklić, Nika Deskar 5 (2), Ivana Kirin 4, Laura Oršulić i Tena Mioč Cabadaj 4.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”581245″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content