Mlada nada i budućnost virovitičke košarke Petar Fuis: Svaka minuta igre sa seniorima neprocjenjivo iskustvo

Kako se većina mladih sportaša odlučuje na bavljenje sportom prilikom početka školovanja, tako se i naš sugovornik, mlada nada virovitičke košarke Petar Fuis, s prvim danima osnovnoškolskog obrazovanja zaputio u dvoranu i iskusio čari loptanja pod obručima. Ono što ovog mladića na neki način izdvaja od ostatka kolega zasigurno je mogućnost da se već u ranoj fazi svoje karijere priključio prvoj ekipi, u kojoj dobiva poneku minutu u utakmicama seniorske konkurencije.

Njegove igre nisu prošle nezapaženo. U prosincu prošle godine Petar je pozvan na okup-ljanje predkadeta Regije Sjever u Đurđevcu, gdje se iskazao i nakon čega je pozvan i na drugo okup-ljanje koje je ovih dana održano u Križevcima.

– Zaista me veseli činjenica što je već nakon prvog selektivnog treninga pozvan i na drugi, gdje su prisustvovali probrani mladi košarkaši s područja naše regije natjecanja – ponosan je bio Petrov trener Marin Ferenčević.

Zadovoljan je bio i sam Petar, posebno ga je razveselila velika razlika između prvog i drugog treninga.

– Na drugom kontrolnom treningu prisustvovalo je manje igrača, što mi se svidjelo budući da su treneri mogli posvetiti više vremena nama kao pojedincima. Rađeni su i različiti košarkaški elementi te smo mogli naučiti i neke nove stvari. Izuzetno mi je drago što sam dobio ovaj poziv jer je to nagrada za moj trud i rad – izjavio je Petar.

fuis 2 Custom

ŽELI NAPREDOVATI

Nagrada za sve sportaše iz mlađih kategorija nastup je s prvom momčadi. Povjerenje trenera i uvrštavanje u sastav sa starijom ekipom svakako na njih ostavlja trag koji im stvara još veću volju i želju za dokazivanjem.

– Na svakoj seniorskoj utakmici naučim nešto novo o košarci, nastojim se što bolje uklopiti u njihov sastav i pomoći im koliko god je to moguće – dodao je.

Budući da je mlad, o planovima za budućnost još uvijek ne razmišlja previše. Kako nam je priznao, trenutna želja je ostanak u Virovitici, barem još neko vrijeme.

– Još uvijek imam puno posla, moram naučiti jako puno stvari o košarci, kako bih se mogao otisnuti negdje dalje. Ne sumnjam da je ovo sredina u kojoj mogu napredovati zajedno sa svojom ekipom i trenerom Marinom Ferenčevićem, ali ako se ukaže prilika za odlazak u neki veliki klub, rado ću ju prihvatiti – izjavio je za kraj. (www.icv.hr, mr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content