Monodrama „Mali Princ“ u izvedbi L. Filipa Kovačića u nedjelju, 1. ožujka u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića

U Interptacijskom centru Kuća Petra Preradovića u nedjelju, 1. ožujka u 19 sati održat će se kazališna predstava, monodrama „Mali Princ“ autora Antoine de Saint-Exupéry-a u adaptaciji, režiji i izvedbi Lea Filipa Kovačića iz Đurđevca.

Knjiga je klasično lektirno djelo prevođeno na 300 jezika i narječja te više puta dramatizirano. Donosi pouke o prijateljstvu te otvara problematiku društvenih odnosa kroz različite psihološke tipove.

Adaptacija u izvedbi Lea Filipa Kovačića nosi promjenu pripovjedačkog motrišta. Predstava je zamišljena kao scenski kolaž odabranih scena važnih za radnju. Sačuvani su ključni elementi originalnog djela. Priču izgovaraju glavni likovi knjige: Mali Princ i pilot koji izmjenuju uloge sa sporednim likovima po potrebi. Kratak uvod o životu pisca Exuperyja i njegovu djelu dati će Božica Jelušić, književnica.

– Pozvani ste svi, i maleni i veliki a ulaz je besplatan za sve posjetitelje – poručili su iz Interpretacijskog centra. (www.icv.hr)