MORH Poziv srednjoškolcima zainteresiranima za karijeru vojnog pilota: Prijavite se i ostvarite stipendiju

Foto: vojnipilot.hr
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo obrane RH u petak,  7. veljače raspisalo je javni poziv učenicima 3. razreda srednje škole zainteresiranim za studij aeronautika – vojni pilot, Fakulteta prometnih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu.

Riječ je o novom modelu stipendiranja učenika srednjih škola koji su zainteresirani za karijeru vojnog pilota, odnosno studij aeronautike na Fakultetu prometnih znanosti.

Prijavom na javni poziv, zainteresiranim kandidatima – učenicima 3. razreda srednje škole, koji zadovolje sve propisane uvjete uključujući kriterij selekcijskog letenja nudi se mogućnost potpisivanja ugovora o stipendiranju s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske, temeljem kojeg će primati stipendiju tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

Rok za podnošenje prijava je 29. veljače 2020. godine.

Kandidati/kinje se prijavljuju u propisanom roku preko internetske stranice www.vojnipilot.hr ili pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b. Kod prijave kandidati trebaju priložiti: popunjeni obrazac prijave, presliku osobne iskaznice, rodnog lista, uvjerenje o pohađanju 3. razreda srednje škole te uvjerenje da nije pokrenut kazneni postupak, ne starije od šest mjeseci.

Ministarstvo obrane pozvat će zainteresirane kandidate/kinje – učenike 3. razreda srednje škole na odabirni postupak.

Nakon prijave kandidati u odabirnom postupku moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske i posebno vrednovanje na selekcijskom letenju kandidata za vojne pilote. Selekcijsko letenje za kandidate 3. razreda srednje škole u trajanju od 5 tjedana održat će se tijekom srpnja i kolovoza 2020.

Više o uvjetima možete pročitati OVDJE. (MORH)