Nakon 73 dana rukometašice 1234 Virovitice doživjele prvenstveni poraz: Lavice “Lokosicama” pokazale zube, odlična Paula Ištvanović

Pred putovanje na prvenstvenu utakmicu 16. kola 1. hratske rukometna lige u Zagrebu s Lokomotivom trener rukometašica 1234 Virovitice nije mirno spavao. Naime, u nekoliko dana ostao je bez svoje dvije standardne vratarke. Jedne nije bilo zbog osobnih razloga, a druga se „zasitila rukometa“. Na put u Zagreb je krenula mlada Paula Ištvanović koja je već jednom bila s prvom ekipom na gostovanju u Pločama, ali je tamo samo „čuvala leđa“ Mariji Devald. Ovog puta je bila prva vratarka. Svojim nastupom u Zagrebu pokazala je svoju kvalitetu i nije imala respekta prema igračicama koje popunjavaju Hrvatsku seniorsku reprezentaciju. Ovim nastupom je ozbiljno zakucala na mjesto prve vratarke seniorskog sastava virovitičkog ženskog rukometnog prvoligaša. Trener Gašparac sada ima puno bolje rješenje za poziciju koja mu je u ekipi bila rak rana.

IMG 1104Gošće iz Virovitice su odlično otvorile utakmicu. Povele su 2:0, ali su tad stale što koriste igračice Lokomotive i preuzimaju kontrolu igre i rezultata. Lavice se ne predaju i još jednom vode 10:9. U tom trenutku domaći trener i hrvatski seniorski izbornik Nenad Šoštarić traži minutu odmora, kreće s agresivnijom obranom i serijom 6:0 domaće odlaze na 15:10. Do kraja utakmice Lokomotiva je bila u prednosti, ali su se gošće iz Virovitice pokazale kao dostojan suparnik. Gotovo 50 minuta su bile u igri za bodove i držale minimalni zaostatak za hrvatskim viceprvakinjama. U posljednjih desetak minuta vodeće gostujuće igračice su malo posustale što koristi domaći sastav i odlazi na nedostižnu prednost. U tim trenucima gostujući trener je dao priliku zaigrati i igračicama koje nemaju veću minutažu. Na kraju je utakmica završila pobjedom Lokomotive 37:24 (17:14).

IMG 1107Virovitičke rukometne Lavice su tako u prvenstvenoj utakmici poražene nakon 73 dana. Uz odličnu Paulu Ištvanović, Tamara Hudoletnjak je postigla 12 zgoditka i to sve iz igre. Ako joj se u napadu u idućim utakmicama, uz Maju Mlinarić, pridruže i druge igračice možemo očekivati nove uspjehe virovitičkih rukometašica.

Za 1234 Viroviticu su igrale: Paula Ištvanović (14+1), Maja Mlinarić 5 (2), Lukrecia Veršec 1, Lea Zupčić, Nadia Dujmović, Tea Strusa, Tamara Hudoletnjak 12, Marija Medved, Ana Blažev 1, Elena Bardić, Andrijana Miklić, Nika Deskar 2 (1), Ivana Kirin 1, Laura Oršulić i Tena Mioč Cabadaj 2. (www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content