NE KUPUJ, UDOMI Virovitičani sudjelovali u akciji za pomoć virovitičkom Skloništu za životinje

Danas (subota) je na inicijativu Kreativne udruge Unikat i volontera Skloništa za životinje  kod gradskog sata održana humanitarna akcija prikupljanja sredstava za Sklonište. Na svom štandu prikupljali su donacije i ostale potrepštine koje su građani poklonili napuštenim životinjama. Kreativci ove udruge za svaku donaciju pripremili su pak svoje unikatne darove zahvalnosti – magnete, sličice, majice, jastuke i brojne druge rukotvorine.

-Iznenađeni smo prošlogodišnjom humanitarnom akcijom, kada se radi o životinjama kojima je potrebna naša pomoć. Ovime potičemo udomljavanje i naglašavamo problem napuštenih životinja – ističe organizatorica i dopredsjednica udruge Unikat Đurđica Giba, zadovoljna što se i ove godine u akciju uključilo puno građana koji su napuštenim ljubimcima pokazali da imaju veliko srce.

IMG 2978 Custom

Grad Virovitica svake godine iz svog Proračuna izdvaja sredstva za zbrinjavanje napuštenih životinja, odnosno za rad Skloništa. Današnju akciju podržala je i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac.

POTAKNUTI UDOMLJAVANJE 

– Nažalost, svake godine se broj napuštenih životinja u virovitičkom Skloništu povećava, pa Grad i ovom akcijom pokušava senzibilizirati ljude u poticaju za udomljavanjem – istaknula je zamjenica gradonačelnika.

Volonteri su važnost Skloništa naglasili i preslatkim predstavnikom Čokom.  Umiljati Čoko, koji živi u Skloništu i traži svoje nove vlasnike, odmah je zarobio svako srce.

IMG 2985 Custom

– Volonteri Skloništa u suradnji s Kreativnom udrugom Unikat, s kojom uspješno surađujemo, već nekoliko godina kroz različite humanitarne akcije pokušavaju prikupiti dodatna sredstva za život naših zbrinutih životinja, čiji broj konstantno varira i kreće se oko 150 pasa.

Cilj i ove akcije je da se osvijesti šira populacija za udomljavanjem te na taj način pomogne Skloništu – govori volonterka Skloništa Danijela Duvnjak, koja zahvaljuje svima koji su se i ovaj put uključili u pomoć životinjama u Skloništu, kao i svima koji su napuštenim životinjama poklonili najljepši dar – novi početak i topao dom.

(www.icv.hr, vb, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”577604″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content