Obavljaju se završni radovi na Zgradi udruga u Čađavici: Postat će dom za osam udruga

Općina Čađavica u nizu svojih aktivnosti veliku pozornost daje radu udruga sa svog područja. Za njihov rad iz općinskog proračuna izdvojeno je ukupno 713.829 kuna, a da bi dio njih mogao nesmetano raditi, uskoro će biti adaptirana i bivša ambulanta u Čađavici koja će od sada biti namijenjena isključivo za rad udruga.

– Radovi na adaptaciji bi prema mom mišljenju trebali završiti krajem ovog mjeseca – napomenuo je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, koji nas je podsjetio da je izgradnjom nove ambulante, stara ambulanta trebala drugu namjenu.

20200206 111647

– S obzirom da u našoj općini djeluje mnogo udruga, od kojih je veliki dio vrlo uspješan a iste nemaju adekvatan prostor za rad, došla je i ideja o adaptaciji stare ambulante u Zgradu udruga. Zgrada će imati osam adaptiranih prostorija, u kojima će svoje mjesto za rad moći naći isti toliki broj udruga. U tijeku je javni poziv za prijavu zainteresiranih udruga, nakon čega će se obaviti selekcija. No odmah mogu reći da će tu svoje mjesto zasigurno naći KUD „Podravina“ iz Čađavice, Udruga uzgajivača hladnokrvnih konja Čađavica, Nogometni klub „Mladost 1930“ Čađavica i ostali koji budu naknadno odabrani, a shodno prioritetima – istaknuo je načelnik, te dodao da kada je o adaptaciji same zgrade riječ, trenutno se obavljaju završni radovi, a zgrada bi u svoju funkciju trebala doći krajem veljače kada će uslijediti i svečano otvorenje. (www.icv.hr, bs)

20200206 111856

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content