Održana skupština Časničkog zbora Orahovica: Sudjelujemo u dokumentarnom filmu i otvaramo braniteljsku spomen sobu

Časnički zbor grada Orahovice održao je redovnu, godišnju izvještajnu skupštinu kojoj su nazočili zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, Milan Babac u ime Grada Orahovice, predsjednik UDVDR VPŽ Josip Nemec te mnoštvo predstavnika braniteljskih udruga sa šireg orahovačkog područja.

Presjek rada u protekloj 2019. godini prezentirao je predsjednik Stjepan Dujmić.

-Kao i svaka braniteljska udruga i mi smo svoj rad usmjerili glavnoj odrednici Statuta, a to je očuvanje istine na Domovinski rat te čuvanje uspomene na žrtve svih poginulih hrvatskih branitelja. U tom pravcu u proteklom smo razdoblju uputili zamolbu Ministarstvu hrvatskih branitelja za financiranje uređenja spomen sobe 2. bojne 132. brigade za što smo dobili sredstva kao i dodatna sredstva za opremanje prostorije od strane Virovitičko-podravske županije. Projekt je pred završetkom i siguran sam kako će ova spomen soba biti ponos Domovinskog rata. Isto tako sudjelujemo i pomažemo u pripremi dokumentarnog filma o orahovačkim braniteljima Vukovara autora Dine Mataza i Vladimira Grgurića na što smo također ponosni – rekao je između ostalog Dujmić,a nakon što su sva izvješća jednoglasno prihvaćena, u sklopu Plana rada istaknuo je kako Udruga želi omasoviti članstvo, organizirati časnički bal, a kao glavni zadatak Dujmić je podcrtao završetak i otvaranje spomen sobe.

Skupština Časnički zbor 3

Nakon usvajanja planova, obratili su se predsjednik UDHOS-a Orahovica Mirko Sekulić, predsjednik UDVDR VPŽ Joisp Nemec, Milan Babac u ime Grada Orahovice te na kraju zamjenik župana VPŽ Darko Žužak.

-Moram čestitati Časničkom zboru na svim aktivnostima koje su odradili u protekloj godini, jer riječ je o aktivnostima koje itekako čuvaju istinu o Domovinskom ratu. Kada govorimo o ovoj spomen sobi, ta soba neće biti samo soba 2. bojne nego svih orahovačkih branitelja i posvećena događanjima obrane šireg orahovačkog područja. Naravno da Županija podržava ovakve projekte i zapravo smo sretni kada braniteljske udruge rade u tom smjeru kako se hrvatski branitelji i borba za slobodnu i neovisnu Hrvatsku nikada ne bi zaboravila i zato hvala vam za sve što činite – zaključio je Žužak.

(www.icv.hr, vg)

Skupština Časnički zbor 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content