Općina Pitomača mladim obiteljima subvencionira kupovinu građevinskog zemljišta te kupovinu ili izgradnju kuće

- PROMO -

Općina Pitomača objavila je Javni poziv mladim obiteljima za dostavu prijava za korištenje mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području općine Pitomača u 2020. godini.

– Cilj ovog poziva je pridonijeti sprečavanju raseljavanja i naseljavanju mladih obitelji na području općine i to putem dvije mjere, financijske pomoći pri kupnji građevinskog zemljišta i financijske pomoći pri kupnji ili izgradnji stambenog objekta – poručili su iz Općine.

Korisnici mjera su mlade obitelji, bračni ili izvanbračni partneri pod uvjetom da jedan od njih nije navršio 40 godina, ili u slučaju samohranog roditelja kada navedeni nije navršio 40 godina. Korisnici mogu imati prebivalište izvan općine pod uvjetom da stambeno pitanje rješavaju na njenom području.

U slučaju kupnje građevinskog zemljišta mlada obitelj može ostvariti pomoć pri kupnji u iznosu od 50 posto kupoprodajne cijene, a maksimalno 20 tisuća kuna.

Kod kupovine i izgradnje stambenog objekta subvencija iznosi 20 posto, odnosno maksimalno 50 tisuća kuna.

Prijave na ovaj poziv podnose se do 30. studenog 2020. uz priloženu dokumentaciju. Poziv i ostale informacije možete pronaći OVDJE. (www.icv.hr, pitomaca.hr)

Povezane vijesti

Skip to content