Općina Pitomača mladim obiteljima subvencionira kupovinu građevinskog zemljišta te kupovinu ili izgradnju kuće

Općina Pitomača objavila je Javni poziv mladim obiteljima za dostavu prijava za korištenje mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području općine Pitomača u 2020. godini.

– Cilj ovog poziva je pridonijeti sprečavanju raseljavanja i naseljavanju mladih obitelji na području općine i to putem dvije mjere, financijske pomoći pri kupnji građevinskog zemljišta i financijske pomoći pri kupnji ili izgradnji stambenog objekta – poručili su iz Općine.

Korisnici mjera su mlade obitelji, bračni ili izvanbračni partneri pod uvjetom da jedan od njih nije navršio 40 godina, ili u slučaju samohranog roditelja kada navedeni nije navršio 40 godina. Korisnici mogu imati prebivalište izvan općine pod uvjetom da stambeno pitanje rješavaju na njenom području.

U slučaju kupnje građevinskog zemljišta mlada obitelj može ostvariti pomoć pri kupnji u iznosu od 50 posto kupoprodajne cijene, a maksimalno 20 tisuća kuna.

Kod kupovine i izgradnje stambenog objekta subvencija iznosi 20 posto, odnosno maksimalno 50 tisuća kuna.

Prijave na ovaj poziv podnose se do 30. studenog 2020. uz priloženu dokumentaciju. Poziv i ostale informacije možete pronaći OVDJE. (www.icv.hr, pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content