POTREBNO STVARATI IGRAČE ZA PRVU EKIPU Roditeljima mladih rukometaša predstavljeni treneri i voditelj Škole rukometa Viro Virovitice

Desetak dan nakon početka rada nove uprave Rukometnog kluba Viro Virovitica, organiziran je zajednički sastanak roditelja mladih igrača i trenera koji rade u školi rukometa.

Sastanak je organiziran u prostorijama ispod tribina rukometnog stadiona “Tvin”. Pred okupljene roditelje izašao je dio članova uprave kluba, svi treneri i novi voditelj Škole rukometa Viro Virovitice Saša Brabec.

Brabec je vodio sastanak. Prvo je predstavio sve trenere, redom sve bivše igrače: Josipa Kneževića, trenera igrača rođenih 2012. godine i mlađih, koji je igrao za našički NEXE, zatim trenera igrača rođenih 2010. godine i mlađih, donedavno neizostavnog prvotimca, a odnedavno dopredsjednika kluba Zlarina Rončevića, zatim Luku Poljaka, koji je još igrački aktivan u mađarskom Satelit Barcsu, koji vodi dječake B, Marka Crljenića, dugogodišnjeg igrača i trenera, koji posljednjih sezona vodi trenutno najperspektivniju generaciju u klubu (dječake A), koji su stalni sudionici državnih završnica i na kraju je “klupska Katica za sve”, nakon igračke karijere u klubu vodio je niz selekcija, a trenutno vodi mlađe kadete, kadete i seniore.

IMG 9697 Custom

-Trenutno kao trener radim u Daruvaru, gdje sam proveo protekle dvije sezone, ali sam preuzeo i vođenje Škole rukometa Viro Virovitice. Profesor sam kineziologije, a u rukometu sam prošao sve, bio igrač od prve lige na niže, trener, sudac i nadzornik. U ovom sam klubu “sto godina” – sebe je predstavio voditelj Škole rukometa Saša Brabec.

Cilj Škole rukometa je igra, druženje i stvaranje igrača za prvu ekipu. Pravi temelji svakog kluba su domaći igrači, koji eventualno mogu biti nadograđeni s pokojim kvalitetnim pojačanjem sa strane. Škola treba biti postavljena na čvrstim trenerskim i financijskim temeljima.

IMG 9702 Custom e1581672171109

U međusobnoj komunikaciji ne smije biti omalovažavanja i vrijeđanja s bilo koje strane. Sve se nesuglasice moraju rješavati razgovorom i dogovorom. Rukomet treba postati privlačan za sve. U početku je sve igra, a tek kasnije se to treba podići na ozbiljnu natjecateljsku razinu. Svakom treba pružiti priliku za igru, a treneri bi se u ekipama trebali mijenjati u olimpijskim ciklusima svake četiri godine. Cilj ne smije biti rezultat već formiranje budućih seniorskih igrača. Osnovni su to postulati Škole rukometa Viro Virovitice.

IMG 9705 Custom

-Ova godina će za nas biti izuzetno teška, jer radimo u otežanim uvjetima. Dvije sportske dvorane nisu u funkciji, nova kod Osnovne škole “Vladimir Nazor” još nije gotova, a dvorana Tehničke škole je zatvorena zbog energetske obnove. Zato nemamo dovoljno termina za treninge. Već od jeseni očekujemo optimalne uvjete za sve naše selekcije i samim time puno bolje rezultate na rukometnim terenima – zaključio je Brabec.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content