Ratni policajci “čuvari su istine” o Domovinskom ratu: U Zdencima održana godišnja skupština UHBDDR PP Orahovica 1990. – 1991.

U Domu kulture u Zdencima održana je redovna, godišnja i izvještajna skupština Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata policijske postaje Orahovica 1990.-1991. kojoj su nazočili zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić, predsjednik ZUiČ HVIDR-e i Odbora za branitelje VPŽ Mato Bubaš i mnogi drugi.

Predsjednik Udruge Robert Kuzmić podnio je iscrpno i temeljito izvješće o radu za proteklo razdoblje.

Skupština ratni policajci 2 Custom

-Tijekom 2019. godine Udruga je redovno sudjelovala na tribinama koje su organizirale druge udruge, video projekcijama i objavama knjiga na tematiku Domovinskog rata. Kao i prethodnih godina, svim našim članovima bili smo na raspolaganju kod podnošenja raznih zahtjeva, žalbi i drugih akata te pisanja istih, kao i pomoći u rješavanju prava iz Zakona o mirovinskom osiguranju. Našim oboljelim članovima nastojali smo biti podrška u okviru mogućnosti kod liječenja te smo iste obilazili. U suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja – područna jedinica Virovitica i Antom Krištom, organizirali smo preventivne sistematske preglede za koje i ovoga putem pozivam sve zainteresirane koji iste nisu obavili. Udruga je sudjelovala u obilježavanju Dana grada Orahovice te općina Čačinci i Zdenci. U 2019. godini preminuli su naši članovi Mato Boljkovac i Antun Hačić. Tijekom izvještajnog razdoblja ostvarena je vrlo dobra suradnja s većinom braniteljskih udruga, te ovom prilikom zahvaljujem njihovim predsjednicima i članovima koji su pružili pomoć meni osobno kao i udruzi u realizaciji projekata i nadam se nastavku suradnje u narednom periodu. Isto tako, primjerena suradnja ostvarena je sa Ministarstvom hrvatskih branitelja, gradom Orahovicom, općinama Crnac, Čačinci i Zdenci i njihovim čelnicima te im ovom prilikom zahvaljujemo na pruženoj pomoći i materijalnoj potpori u provođenju projekata i radu udruge – rekao je predsjednik Kuzmić.

Skupština ratni policajci 4 Custom

Nakon podnošenja i izglasavanja ostalih izvješća, predsjednik Kuzmić predstavio je i plan rada za tekuću godinu.

-I u tekućem razdoblju aktivno ćemo sudjelovati u svim obljetnicama pogibije hrvatskih branitelja, kontinuirano tijekom godine sudjelovati u sportskim igrama branitelja. Težit ćemo i nadalje suradnji s udrugama proisteklih iz Domovinskog rata s područja cijele Virovitičko-podravske županije i šire. Ove godine pokušat ćemo realizirati projekt, a na prijedlog Antuna Grabovca, označavanja točnog mjesta pogibije Mire Košćaka u Slatinskom Drenovcu te na istom podići spomen obilježje – rekao je Kuzmić.

Rad udruge pohvalili su zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić, predstavnik Grada Orahovice Milan Babac, predsjednik ZUiČ HVIDR-e i Odbora za branitelje VPŽ Mato Bubaš.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content