Stanje u prometu prošlog tjedna: 11 prometnih nesreća, biciklist u Suhopolju napuhao 2,38 promila

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su vozač osobnog automobila i vozačica bicikla lako ozlijeđeni, a jednu je prometnu nesreću uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola.

Ukupno su utvrđena 294 prekršaja, od kojih 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 37 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 54 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 38 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.38 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača bicikla starosti 54 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u nedjelju u 17.15 sati u Suhopolju.

Najveća brzina kretanja vozila od 104 km/h utvrđena je u nedjelju u 10.30 sati kojom je u Strossmayerovoj ulici u Virovitici, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao vozač kombi vozila.

Uhićena je jedna osoba zbog odbijanja alkotestiranja, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme zabrane. U žurnom prekršajnom postupku provedenom pred prekršajnim sucem zbog počinjenih prekršaja mu je izrečena kazna zatvora u trajanju 30 dana, novčana kazna u iznosu od 16200 kn i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju 6 mjeseci.

Tijekom proteklog vikenda, u cilju očuvanja povoljnog stanja sigurnosti u prometu, policijski službenici su vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci smrtnog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 104 prekršaja sankcioniranih u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 15 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

U petak, 31. siječnja, od 12 do 20 sati je na području Policijske postaje Slatina provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola u kojoj je utvrđeno i sankcionirano 7 prekršaja, od kojih 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. (PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content