Stanje u prometu prošlog tjedna: U Pitomači “uslikan” sa 139 km/h, a biciklist (30) u V. Črešnjevici napuhao 2.57 promila

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna je evidentirano sedam prometnih nesreća, dvije prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede i jedna lakše tjelesne ozljede te pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći počinitelji su napustili mjesto događaja, ali su naknadno pronađeni. Dvije prometne nesreće uzrokovali su vozači pod utjecajem alkohola.

Ukupno je utvrđeno 378 prekršaja, od kojih 54 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 102 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 58 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.57 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača bicikla starosti 30 godina koji je zatečen kako upravlja pod utjecajem alkohola u ponedjeljak, 17. veljače u 14.50 sati u mjestu Velika Črešnjevica.

Najveća brzina kretanja vozila od 139 km/h izmjerena je u ponedjeljak, 17. veljače u 19.25 sati u mjestu Pitomača, u naselju gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao vozač osobnog automobila.

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su dvije osobe, jedna osoba koja je upravljala vozilom pod utjecajem alkohola i druga koja je upravljala vozilom za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. (PU virovitičko-podravska županija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content