Stanje u prometu prošlog tjedna: Utvrđeno 223 prekršaja, biciklist u Turanovcu napuhao 2,21 promil

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna je evidentirano 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Ukupno su utvrđena 223 prekršaja, od kojih 32 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 32 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 47 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.21 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača bicikla starosti 52 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u srijedu u 15.50 sati u Turanovcu.

Najveća brzina kretanja vozila od 116 km/h utvrđena je u četvrtak u 09.05 sati kojom je u Vukovarskoj ulici u Suhopolju, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 80 km/h, upravljao vozač osobnog automobila.

Tijekom proteklog vikenda su, u cilju očuvanja povoljnog stanja sigurnosti u prometu, policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci smrtnog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 107 prekršaja sankcioniranih u tri dana vikenda utvrđena su i sankcionirana 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 12 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 7 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

U petak, 07. veljače od 10 do 18 sati je na području Policijske postaje Orahovica provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i nadzora brzine kretanja vozila, a u subotu / nedjelju, 08./09. veljače od 22 do 6 sati je na području Postaje prometne policije Virovitica provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U ove dvije provedene akcije je kod 57 sudionika u prometu nad kojima je izvršen nadzor utvrđeno i sankcionirano 35 prekršaja, od kojih 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content