STATUS PRVOTIMCA IZBORIO UPORNOŠĆU Karlo Jakupec je uz Babeca i Jendrašića najbolji igrač 4. lige s područja VPŽ

Mladi nogometaš Pitomače Karlo Jakupec svojim se igrama prometnuo u jednog od najboljih igrača jesenskog dijela sezone 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica s područja Virovitičko-podravske županije.

Ostvario je isti broj bodova kao i njegov suigrač Antonio Babec te Domagoj Jendrašić, nogometaš Slatine. Iako je u proteklih 13. kola postigao svega tri pogotka, svojom borbenošću na terenu, zalaganjem i asistencijama u ključnim trenutcima zavrijedio je povjerenje trenera Gorana Bosilkovskog, koji mu je zahvalio na najbolji mogući način dodijelivši mu status prvotimca.

ODUVIJEK SANJAO POSTATI NOGOMETAŠEM

– San svakog dječaka je da jednog dana bude dobar nogometaš, pa je to bio i moj san. S tim ciljem započeo sam svoju nogometnu karijeru – prisjeća se Karlo.

Svoj nogometni put započeo je s osam godina, budući da u sredini u kojoj se nalazio nije bilo nogometnih treninga za mlađe. U samim početcima koji su u svakom sportu ponekad teški, prve treninge uglavnom su provodili učeći se osnovama nogometa i vježbama kojima su poticali razvoj svojih motoričkih sposobnosti. Kako je vrijeme prolazilo, u nogometu je postajao sve bolji te je već od mladenačkih dana pokušao svoju karijeru podići na viši nivo.

Jedan od najboljih mogućih načina kako bi mladi igrači stasali i stvorili si dobru podlogu za daljnji razvoj zasigurno je škola nogometa. U to vrijeme najveće zanimanje među nogometašima mlađih uzrasta izazvala je Arsenalova škola nogometa koja je sa svojim radom u Virovitici započela 2011. godine.

– S Arsenalovom školom nogometa nastupio sam na međunarodnom turniru u Makedoniji. Po završetku turnira odrađivali smo treninge u Požegi, gdje su najbolji od nas bili pozivani na turnir u Grčku, na koji ja, nažalost, nisam bio pozvan – izjavio je.

OSTAO VJERAN JEDNOM KLUBU

Od svojih početaka Karlo je odan samo jednom klubu, Pitomači, s kojom je nastupao protiv velike većine ekipa iz naše županije.

– Sa svojim trenutnim klubom jako sam zadovoljan, ovdje imamo stvarno sve, pa čak i više nego što je potrebno. Odlično se slažemo, dobar smo tim i igramo jako dobar nogomet u vrlo kvalitetnoj ligi. Trenutno držimo visoko treće mjesto, a pri vrhu se želimo zadržati i na kraju sezone – dodao je.

Uz obveze koje ima prema klubu i kod kuće, Karlo je i učenik četvrtog razreda Tehničke škole u Virovitici.

– Naravno da mi je škola na prvom mjestu, ali nogomet je odmah iza nje. Nastojim sve svoje obveze riješiti na vrijeme, kako bih se u potpunosti mogao posvetiti treningu, ali ukoliko ne stignem, školu ipak na sat-dva ostavim po strani, kako bih mogao odraditi trening ili utakmicu – iskreno nam je priznao Karlo.

PREKO PITOMAČE DO NOVIH IZAZOVA

Kako je već naglasio, u klubu za koji nastupa izuzetno je zadovoljan, pa trenutno ne razmišlja o odlasku. Uz nastavak školovanja, glavni prioriteti su mu treninzi, kako bi još više učvrstio svoje mjesto u početnoj postavi. Kroz dobar rad i slušanje iskusnijih igrača, uz neosporan talent koji posjeduje i koji tijekom svakog nastupa izlazi na vidjelo, zasigurno ima sve predispozicije kako bi ostvario ono što je naumio.

– Moja želja je da u nastavku karijere budem još bolji i da možda jednog dana zaigram za neki veliki klub u najvećim svjetskim ligama – kratko nam je rekao za kraj.

(www.icv.hr, mr, foto: I. Bedeković i M. Šolc)