STATUS PRVOTIMCA IZBORIO UPORNOŠĆU Karlo Jakupec je uz Babeca i Jendrašića najbolji igrač 4. lige s područja VPŽ

Mladi nogometaš Pitomače Karlo Jakupec svojim se igrama prometnuo u jednog od najboljih igrača jesenskog dijela sezone 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica s područja Virovitičko-podravske županije.

Ostvario je isti broj bodova kao i njegov suigrač Antonio Babec te Domagoj Jendrašić, nogometaš Slatine. Iako je u proteklih 13. kola postigao svega tri pogotka, svojom borbenošću na terenu, zalaganjem i asistencijama u ključnim trenutcima zavrijedio je povjerenje trenera Gorana Bosilkovskog, koji mu je zahvalio na najbolji mogući način dodijelivši mu status prvotimca.

ODUVIJEK SANJAO POSTATI NOGOMETAŠEM

– San svakog dječaka je da jednog dana bude dobar nogometaš, pa je to bio i moj san. S tim ciljem započeo sam svoju nogometnu karijeru – prisjeća se Karlo.

Svoj nogometni put započeo je s osam godina, budući da u sredini u kojoj se nalazio nije bilo nogometnih treninga za mlađe. U samim početcima koji su u svakom sportu ponekad teški, prve treninge uglavnom su provodili učeći se osnovama nogometa i vježbama kojima su poticali razvoj svojih motoričkih sposobnosti. Kako je vrijeme prolazilo, u nogometu je postajao sve bolji te je već od mladenačkih dana pokušao svoju karijeru podići na viši nivo.

IMG 8743 e1569491963419

Jedan od najboljih mogućih načina kako bi mladi igrači stasali i stvorili si dobru podlogu za daljnji razvoj zasigurno je škola nogometa. U to vrijeme najveće zanimanje među nogometašima mlađih uzrasta izazvala je Arsenalova škola nogometa koja je sa svojim radom u Virovitici započela 2011. godine.

– S Arsenalovom školom nogometa nastupio sam na međunarodnom turniru u Makedoniji. Po završetku turnira odrađivali smo treninge u Požegi, gdje su najbolji od nas bili pozivani na turnir u Grčku, na koji ja, nažalost, nisam bio pozvan – izjavio je.

OSTAO VJERAN JEDNOM KLUBU

Od svojih početaka Karlo je odan samo jednom klubu, Pitomači, s kojom je nastupao protiv velike većine ekipa iz naše županije.

– Sa svojim trenutnim klubom jako sam zadovoljan, ovdje imamo stvarno sve, pa čak i više nego što je potrebno. Odlično se slažemo, dobar smo tim i igramo jako dobar nogomet u vrlo kvalitetnoj ligi. Trenutno držimo visoko treće mjesto, a pri vrhu se želimo zadržati i na kraju sezone – dodao je.

IMG 5793 e1568659150446

Uz obveze koje ima prema klubu i kod kuće, Karlo je i učenik četvrtog razreda Tehničke škole u Virovitici.

– Naravno da mi je škola na prvom mjestu, ali nogomet je odmah iza nje. Nastojim sve svoje obveze riješiti na vrijeme, kako bih se u potpunosti mogao posvetiti treningu, ali ukoliko ne stignem, školu ipak na sat-dva ostavim po strani, kako bih mogao odraditi trening ili utakmicu – iskreno nam je priznao Karlo.

PREKO PITOMAČE DO NOVIH IZAZOVA

Kako je već naglasio, u klubu za koji nastupa izuzetno je zadovoljan, pa trenutno ne razmišlja o odlasku. Uz nastavak školovanja, glavni prioriteti su mu treninzi, kako bi još više učvrstio svoje mjesto u početnoj postavi. Kroz dobar rad i slušanje iskusnijih igrača, uz neosporan talent koji posjeduje i koji tijekom svakog nastupa izlazi na vidjelo, zasigurno ima sve predispozicije kako bi ostvario ono što je naumio.

IMG 9204

– Moja želja je da u nastavku karijere budem još bolji i da možda jednog dana zaigram za neki veliki klub u najvećim svjetskim ligama – kratko nam je rekao za kraj.

(www.icv.hr, mr, foto: I. Bedeković i M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content