U Čađavici održana početna konferencija projekta izrade projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje regionalne klaonice

Danas (ponedjeljak) je u Čađavici održana početna konferencija u sklopu projekta “Izrada projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje regionalne klaonice s rasjekaonicom i hladnjačom”.

Projektom “Izrada projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje regionalne klaonice s rasjekaonicom i hladnjačom” izradit će se projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju i opremanje dvije klaonice i pratećih pogona za preradu i skladištenje mesa na području Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije.

Projekt je prijavljen na Poziv za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz prioritetne osi 10-Tehnička pomoć Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.” za sufinanciranje pripreme strateških projekata regionalnog razvoja u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Želja nositelja projekta, Vikovarsko-srijemske županije, Grada Otoka i Općine Čađavica je potaknuti razvoj mesne industrije i stočarske proizvodnje i to tako da se uspostavi linija proizvodnje mesnih jedinica koje će omogućiti domaćim stočarima povećanje prihoda i rentabilnosti pripreme stočarske proizvodnje. Sve to doprinijet će jačanju infrastrukture mesne industrije temeljem prepoznatih potreba koje predstavljaju preduvjet za razvoj gospodarstva. Vrijednost projekta je više od dva milijuna kuna, a financirati će se iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Na samom početku konferencije sve nazočne, među kojima su bili saborski zastupnik Tomislav Tolušić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegovi zamjenici Darko Žužak i Marijo Klement, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije Andrija Matić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok, načelnici općina Voćin, Crnac i Mikleuš, predstavnici Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA, predstavnici Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije te mnogi drugi, pozdravio je načelnik općine Čađavica, Mirko Rončević.

Inicijativu za ovaj hvalevrijedan projekt pohvalili su župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, saborski zastupnik Tomislav Tolušić i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije Andrija Matić, dok je prezentaciju samog projekta održala Tena Silović iz Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)