U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju izvedena glazbeno-edukativna predstava “Na križanju”

U srijedu u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica izvedena je glazbeno-edukativna predstava pod nazivom “Na križanju”.

U predstavi sudjeluju Slavuji, skupina glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky koja okuplja djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, te Dramska skupina Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici. Članovi Dramske skupine učenici su osnovnih škola s područja grada Virovitice.

Djecu Slavuje pripremile su voditeljice Dijana Sulimanac i Ana Filipović, dok je s glumcima marljivo vježbala voditeljica Dramske skupine Ivana Molnar.

IMG d91ad7687e265eb38b4a040f8fa7ca13 V

Spomenuta glazbeno-edukativna predstava spoj je glazbe, glume i plesa. Namijenjena je djeci predškolskog uzrasta te djeci nižih razreda osnovne škole. Nastala je s ciljem da se na pristupačan, zanimljiv, zabavan i poučan način djeci približe znanja o sigurnom i opreznom sudjelovanju u prometu. Kroz predstavu gledatelje vode zanimljivi likovi s kojima se svako dijete može lako poistovjetiti. Posebno je zanimljiv lik Svjetiljke koja u skladu sa svojim karakterom, kroz razne smicalice poučava kako se pravilno ponašati u prometu i kako biti siguran sudionik.

Tekst i režiju potpisuje voditeljica Dramske skupine Gradske knjižnice, Ivana Molnar, glazbu sklada prof. Dean Premrl, dok tekstove za songove pišu Ana i Maja Mesar. Pretpremijera predstave izvedena je prošle godine u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici. Premijera je izvedena u Kazalištu Virovitica, gdje je predstava ponovno igrana i u prosincu 2019. godine.

Priliku za vidjeti predstavu u svojoj školi imali su i učenici iz Osnovne škole Ivana Gordana Kovačića iz Gornjeg Bazja dok su djeca svih prvih razreda osnovnih škola s područja grada Virovitice predstavu vidjela u kazalištu. S ciljem edukacije što većeg broja djece planiraju se gostovanja po vrtićima, školama i knjižnicama s područja grada Virovitice i šire.

IMG 40ff8b38472391867d4926eca906f40d V

– Zahvale gradskom pročelniku za društvene djelatnosti i v.d. ravnatelja Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Alenu Bjelici, ravnateljima škola te učiteljima što svojim doprinosom u organizaciji gostovanja omogućuju da predstavu vidi što veći broj djece. Pozitivne reakcije od strane velikih i malih ogroman su poticaj za daljnji rad te potvrda predstavi “Na križanju” u ulozi edukacije djece. Posebne zahvale ravnatelju Glazbene škole Jan Vlašimsky, Damiru Mihaljeviću na inicijativi, velikom osobnom angažmanu i podršci svim suradnicima omogućivši time realizaciju ovog velikog i hvale vrijednog projekta škole – poručila je Ivana Molnar.

Ovaj projekt je izabran između čak 620 projekata prijavljenih na natječaj za donacije “Radost života” kojeg je UNIQA osiguranje financijski podržala.

– Ovim putem GŠ Jan Vlašimsky se zahvaljuje UNIQA osiguranju što je prepoznala projekt i omogućila sredstva da se cijela ova priča izrealizira i provede kroz škole i vrtiće s ciljem educiranja djece o sigurnosti u prometu na jedan vrlo zanimljiv način – istaknula je. (www.icv.hr, im)

[g-gallery gid=”582535″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content