Završen 14. međunarodni rukometni turnir za mlađe kadete “Virovitica 2020.” – PPD Zagreb osvojio naslov, Viro Virovitica zauzela 11. mjesto

Nakon tri dana završen je Međunarodni rukometni turnir za mlađe kadete koje organiziraju vrijedni entuzijasti iz rukometnog kluba „Viro Virovitice“. Posljednjeg dana odigrane su polufinalne utakmice i utakmice za poredak. U prvoj polufinalnoj utakmici MOL Pick Szeged je dugo pružao otpor Maksimir Pasteli, ali je na kraju posustao. Drugi polufinalni susret donio je vječiti derbi između PPD Zagreba i Celje PL. Ovog puta zagrebački „Plinari“ su relativno lako došli do pobjede i finala.

Utakmice za poredak su otvorili Slovenj Gradec 2011 i Viro Virovitica. U izjednačenoj utakmici domaća momčad je na kraju došla rezultatom 22:20 do prve pobjede na turniru i time je zauzela 11. mjesto.

[g-gallery gid=”577832″]

U mađarskom derbiju za deveto mjesto PLER iz Budimpešte je bio bolji od Satelit Barcsa 23:16. Susret za sedmo mjesto bo je srpski derbi u kojemu je Dinamo iz Pančeva pobijedio beogradski Partizan 26:25.

Peto mjesto je osvojilo Gorenje iz Velenja pobjedom nad Bjelovarom 26:21. Do bronce je došla momčad MOL Pick Szegeda svladavši Pivovarnu Laško Celje 20:15.

MG 3122Finale je bio zagrebački derbi između PPD Zagreba i Maksimir Pastele. U utakmici s čvrstim obranama postignuto je samo 19 zgoditaka. Pobjeda je pripala PPD Zagrebu rezultatom 10:9. Maksimir Pastela je imala posljednji napad za izjednačenje, ali ga nije uspjela realizirati.

Trofeje najboljim pojedincima je podijelio predsjednik Rukometnog saveza Virovitičko – podravske županije i član Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza Antun Blažević.
Pehar i medalje za drugo mjesto podijelio je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, dok je pehare i medalje pobjednicima podijelio Virovitičko- podravski župan Igor Andrović.

Polufinala:
MOL Pick Szeged – Maksimir Pastela 19:23
PPD Zagreb – Celje Pivovara Laško 19:15

Utakmica za treće mjesto:
MOL Pick Szeged – Celje Pivovara Laško 20:15

Finale:
Maksimir Pastela – PPD Zagreb 9:10

Najbolji strijelac turnira: Nikola Bekić (Dinamo Pančevo) 50 zgoditaka

Najbolji vratar: Marko Prpić (Maksimir Pastela)

Najbolji igrač: Toni Hrkić (PPD Zagreb)

[g-gallery gid=”577803″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content