Županijski stožer civilne zaštite: Nema razloga za paniku, sve se manifestacije zasad održavaju prema planu, pa i Viroexpo

Koronavirus u Hrvatskoj danas (srijeda) je bila glavna tema sastanka nacionalnog Stožera civilne zaštite. Na njemu su uz ministre Davora Božinovića i Vilija Beroša sudjelovali i načelnici svih županijskih stožera civilne zaštite, pa i Marijo Klement iz Virovitičko-podravske županije.

-U ovom trenu možemo reći samo to da nema razloga za paniku jer se Hrvatska pripremila za koronavirus. Nepotrebno je kupovati maske, širiti paniku, gomilati zalihe u hrani i piću jer je situacija pod kontrolom – izjavio je Marijo Klement, dodavši kako će se do kraja dana znati konkretne upute za daljnje postupanje.

Iz nacionalnog Stožera civilne zaštite najavljeno je kako će svakodnevno u 9 i 16 sati obavještavati javnost o relevantnim informacijama vezanim za koronavirus.

Načelnici županijskih stožera danas su sa stručnjacima razgovarali o konkretnim pitanjima vezanima uz svoje područje, kao što su manifestacije, sportska natjecanja, najavljena javna okupljanja i druge aktualne teme.

– Zasad nema generalne odluke prema kojoj se ukidaju najavljene manifestacije. Kod nas je svakako najaktualnija tema 25. Međunarodni sajam Viroexpo, na kojem sredinom ožujka očekujemo  izlagače i goste iz cijelog svijeta, no zasad nema odluke o njegovom ukidanju ili premještanju na neki novi datum.

Dakle, prema trenutnim informacijama, sve se manifestacije održavaju prema utvrđenom rasporedu. Ako dođe do promjene, javnost ćemo svakako o tome upoznati na vrijeme – rekao je M. Klement, koji ističe kako je potrebno svakodnevno pratiti smjernice nacionalnog Stožera i po njima postupati i što je najvažnije, pritom ne stvarati paniku. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content