Aleksandar Jović porukom iz Španjolske dirnuo Europu: Sjetim se Vukovara ’91. i pitam se zašto je danas teško ostati kod kuće

blank
foto: Twitter

Orahovčanin Aleksandar Jović već je punu 21 godinu u Španjolskoj, gdje je prvo bio uspješan igrač, a danas trener.

Trenutno vodi španjolski Ženski rukometni klub Handbol Amposta s kojim je više nego uspješan. No, njegov apel za ozbiljnost građana u Španjolskoj putem twittera, prenijeli su svi mediji, pa i oni najrenomiraniji. Jović je Španjolcima objasnio da 14 ili više dana u kući nije ništa naspram onoga što su proživljavali stanovnici Vukovara prije gotovo 30 godina, kad je grad bio pod srpskom okupacijom.

-Godina 1991., jedno malo mjesto u Hrvatskoj. Proveli smo mjesece u podrumu. Bez prozora, bez TV-a, bez Netflixa i bez Playstationa. Bez mogućnosti izlaska na ulicu. Jer ako izađeš, možda na tebe padne bomba ili te dohvati zalutali metak. Ovih 14 dana ili više čine mi se smiješnima. Ostanite kod kuće – napisao je u poruci koju je objavio uz fotografiju razorenog Vukovara kojim koračaju vojnici.

Aleksandar Jović

Njegovu poruku napisanu na španjolskom jeziku prenijele su vodeće sportske novine Marca i AS na svojim internetskim stranicama.

-Kad se nadaš de ćeš izaći u MARCA zato što si osvojio nekakvu titulu u rukometu, a ti izađeš zbog korona virusa. Al’ ajde, nekako se počinje, a kažu da je svaki početak težak. Samo se nadam da će idući puta ipak biti zbog nekog sportskog uspjeha, a ne životnih lekcija, tako kaže u tekstu, koje sam im dao. Na Twitteru je poruku vidjelo 1.500.000 ljudi, stavio sam ju i na druge društvene mreže kako bih među svima podigao svijest da ostanemo kod kuće. Zapamtite, boravite kod kuće, spašavajte živote, svoje i svih drugih – napisao je Jović na društvenoj mreži.

(www.icv.hr, vg)