Antonijo Vuzem postigao prvi pogodak u debiju za pulskog malonogometnog drugoligaša: Viroviticu zamijenio Pulom, veliki nogomet futsalom

Rođeni Virovitičanin, 22-godišnji Antonijo Vuzem, napustio je nedavno redove županijskog prvoligaša Borove, kluba u kojemu je proveo četiri godine. Borova je protekle sezone bila član 2. županijske nogometne lige Istok, a odlično posložena momčad za taj rang natjecanja bila je spremna za novi izazov, pa je tako od ove sezone u društvu prvoligaša, a u jesenskom dijelu prvenstva završila je na 9. mjestu s osvojenih 17 bodova. Ključ svake dobre utakmice je obrana, a svake pobjede vratar, pa je tako i Antonijo bio jedna od glavnih uzdanica domaćeg trenera u obrambenom dijelu igre, uz brata Josipa, koji i dalje stoji na vratima županijskog prvoligaša.

U PULU „TRBUHOM ZA KRUHOM“

Nogometnu karijeru započeo je s 10 godina u Nogometnom klubu Suhopolje, nakon čega je potpisao za Viroviticu, a kasniji put odveo ga je u županijske ligaše Graničar iz Žlebine, Podgorje i Plave iz Jugovog Polja, prije nego je pristupio klubu iz Borove. Dio karijere proveo je i u Zagrebu, gdje je u mlađim uzrasnim kategorijama igrao za zagrebački ZET, a okusio je i slast igranja prvoligaškog futsala, kada je u ožujku 2018. godine potpisao za MNK Nacional, jedan od najboljih malonogometnih klubova u Hrvatskoj. Nakon tri sezone u Borovi, odlučio je reći zbogom navijačima, a Viroviticu je zamijenio Pulom.

– Tek sam došao, ali brzo sam se snašao. U Pulu sam došao poslovnim putem, dobio sam posao strojovođe, ugovor na neodređeno, tako da se nemam u planu ni skoro vraćati kući. Ni ovdje nije med i mlijeko, ali za razliku od Virovitice ipak ima više opcija, pogotovo za mlade – kaže nam Antonijo Vuzem.

OZBILJNI TRENINZI

Dolaskom u Pulu, zbog poslovnih obaveza odlučio je jedno vrijeme „stati“ s velikim nogometom i posvetiti se futsal karijeri. Potpisao je za MNK Futsal Pulu, člana 2. hrvatske malonogometne lige Zapad. I počelo je fantastično. U prvih mjesec dana skinuo je pet-šest kilograma, brzo se uklopio u momčad, a na debiju, ujedno i derbiju protiv Bjelovara, upisao svoj prvi pogodak u „zelenom“ dresu, što mu je bio i fantastičan poklon za 22. rođendan. Puljani su u samom vrhu ligaške ljestvice, na drugom mjestu, samo bod manje od vodećeg Novog Marofa i dva boda ispred Bjelovara.

-U Klubu je sve jako dobro posloženo, trenira se i radi vrlo ozbiljno, pa su i očekivanja velika. Treninzi su gotovo svakodnevni, tako da sam s futsalom zadovoljio svoje potrebe – zaključio je Vuzem te zahvalio bivšim suigračima i svima s kojima je surađivao u Nogometnom klubu Borova te im poželio uspješne rezultate u proljetnom dijelu prvenstva.
Proteklog vikenda, u svojoj trećoj utakmici za pulski malonogometni drugoligaš, postigao je i svoj drugi pogodak, u vrijednoj pobjedi na gostovanju u Zagrebu protiv domaćeg MNK Zagreba 92’. (www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content