DIGITALNA KOMORA Predstavljena informacijsko-komunikacijska platforma za e-usluge namijenjena članicama HGK, javnoj upravi i građanima

Danas (srijeda) je u Županijskoj komori Virovitica u sklopu sjednice Gospodarskog vijeća održano predstavljanje EU sufinanciranog projekta Hrvatske gospodarske komore “Digitalna komora” te portala digitalnakomora.hr

Digitalnu komoru predstavili su predsjednik Županijske komore Virovitica Zlatko Pleša te viši stručni suradnici Odjela za poslovne informacije Centra za digitalnu transformaciju i strateški razvoj HGK Šimun Buzov i Toni Rajšić.

IMG 3686

– Digitalna komora je projekt nove komunikacijsko informacijske platforme čija je svrha objediniti sve komorske usluge, prebaciti ih na digitalnu platformu, ali i ponuditi korisnicima neke nove usluge. U sklopu digitalne komore imamo izdvojeno sedam cjelina koje pružaju informacije o pokretanju poslovanja, financiranju, mogućnošću sudjelovanja na sajmovima, mogućnošću edukacija, gospodarske informacije o poslovnim subjektima te o uvjetima poslovanja na međunarodnom tržištu – izjavio je viši stručni suradnik Šimun Buzov.

Ovaj program u najvećoj mjeri namijenjen je članicama komore, ali i osobama koje su zainteresirane za pokretanje poslovanja dok će određene usluge poput edukacija bit namijenjene svim zainteresiranima. Projekt će služiti u olakšanju i ubrzavanju poslovanja članica kao i njihovu međusobnu komunikaciju.

Plan rada Županijske komore u tekućoj 2020. godini iznio je predsjednik Zlatko Pleša.

-Plan rada za ovu godinu neće se pretjerano razlikovati od prošlogodišnjeg. Nastavljamo i dalje sa svim aktivnostima koje smo provodili i ranije i koje će unaprijediti poslovanje te odnose s našim članicama kako bi im se pružila maksimalna podrška u poslovanju – izjavio je.

IMG 3688

Predsjednik Županijske komore dodao je kako je ovaj projekt dobrodošao svim članicama, te kako će informacijsko komunikacijska platforma sa sedam E- usluga sigurno pomoći i unaprijediti poslovanje.

– Platforma će pomoći s uštedom vremena kroz mogućnost digitalne prijave i podnošenja zahtjeva kroz uslugu E- javne ovlasti, gdje će se daleko lakše dolaziti do raznih dokumenata koje HGK inače izdaje putem svojih javnih ovlasti. Isto tako, članicama će biti omogućen uvid u poslovanje ostalih subjekata, te će imati priliku jače utjecati i kreirati zakonodavstvo i regulativne odluke koje se donose, a tiču se njihovog poslovanja – dodao je Pleša.

(www.icv.hr, mr)

[g-gallery gid=”583350″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content