Djelatnici Osnovne škole Eugena Kumičića sudjelovali na međunarodnoj edukaciji u Rumunjskom Targu-Jiu

Od 22. do 28. veljače u rumunjskom gradu Targu-Jiu održala se međunarodna edukacija pod naslovom  ”Comm(you)nity organizin”, kojeg u sklopu Erasmus + projekata financira Europska unija. Na edukaciji je sudjelovalo 9 država i to učesnici iz: Češke, Makedonije, Portugala, Malte, Walesa, Turske, Rumunjske, Francuske i Hrvatske. Hrvatsku su predstavljala tri učesnika, od kojih su dvije edukacijske rehabilitatorice iz slatinske Osnovne škole Eugena Kumičića Patricija Karaman i Ivana Sabolić.

Tema ove međunarodne edukacije bila je inkluzija, odnosno kako djecu s teškoćama u razvoju i mlade koji su u nepovoljnom položaju što uspješnije integrirati u društvo, te kojim se to sve metodama može učiniti. Naglasak u provedenim aktivnostima bio je na rješavanju pitanja koja se odnose na podršku  mladima i integraciju djece s teškoćama u razvoju. Jedan od ciljeva bila je i razmjena učinkovitih metoda dolaska do mladih koji su u nepovoljnom položaju, te poticanje uključivanja ove ciljane skupine na ostvarivanje dječjih prava i aktivnu participaciju u zajednici.

Stečena znanja i vještine primijeniti će se u daljnjem radu škole, organizirajući predavanja i radionice koje će obogatiti rad i djelovanje zajednice. Sudjelovanjem na međunarodnoj edukaciji ”Comm(you)nity organizing” ostvareno je partnerstvo s Centrul Scolar pentru Educative Incluziva Targu-Jiu, koje će se nastaviti u okviru daljnje suradnje na KA2 Erasmus projektu. (Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina)

[g-gallery gid=”583361″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content