FOTO Dobrovoljno vatrogasno društvo Slatina održalo 148. izvještajnu skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Slatina jučer (subota) je održalo redovnu godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj se okupilo preko sto članova i gostiju, a koje je na početku pozdravio predsjednik DVD-a Slatina Dragan Medvedović koji je podnio izvješće o radu Upravnog odbora i zapovjedništva u 2019. godini.

Financijsko izvješće za prošlu i financijski plan za ovu godinu podnio je blagajnik DVD-a Slatina Dražen Nemet, izvješće Nadzornog odbora Josip Gebaj, a Verifikacijske komisije Damir Culej, dok je Josip Bičanić iznio plan rada za 2020. godinu u kojoj će se, prije svega, voditi briga o provođenju preventivnih mjera zaštite od požara, gašenja požara, te spašavanja ljudi i imovine ugroženih požarom i eksplozijom i drugim nesrećama, a posebno će se obratiti i pozornost na edukacije operativnog članstva.

IMG 6035Nakon što su sva izvješća jednoglasno usvojena, čestitke na radu u protekloj godini uz velike pohvale i želje da se nastavi uspješan rad i u narednom razdoblju članovima DVD-a Slatina uputili su predstavnici gostujućih DVD-a: Orahovica, Donji Miholjac, Virovitica, Zvonimirovac, Bakić, Donji Meljani, Kozice, Sladojevci, Sladojevački Lug i Golenić, zatim predsjednik Vatrogasne zajednice grada Slatine Branko Belošević, voditelj Službe civilne zaštite VPŽ Josip Job, županijska vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus koja je posebne čestitke uputila K9 timu, odnosno Dariju Čordašu i vatrogasnom potražnom psu Ziti koji su svoju obuku započeli iz redova ovoga društva, a time su ime DVD-a Slatine učinili prepoznatljivim u cijeloj Hrvatskoj. Isto tako, zapovjednica je najavila ”Dan otvorenih vrata malih vatrogasaca” koji će se po prvi puta održati 27. ožujka na prostoru Javne vatrogasne postrojbe Slatina u organizaciji Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije, a obuhvaćat će niz radionica i igraonica s 10 različitih postaja za sve uzraste djece.

Zamjenica slatinskog gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić pozdravila je nazočne u ime Grada Slatine, pohvalila je rad DVD-a, te najavila daljnju podršku Grada.

IMG 6143Na kraju je rad ovog, najstarijeg društva na području Virovitičko-podravske županije koje će za dvije godine proslaviti jubilarnu 150. obljetnicu, pohvalio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović te čestitao članovima i vodstvu DVD-a Slatina na njihovim uspjesima.

– Mi u Županiji pratimo vaš rad, veselimo se svakom vašem uspjehu, a već drugu godinu za redom puno više ulažemo u vatrogastvo na području županije. Od zapošljavanja profesionalne vatrogasne zapovjednice vidi se poboljšanje rada Vatrogasne zajednice, ne samo u Slatini, već i svim gradovima i općinama diljem Virovitičko-podravske županije. Isto tako, suradnja s austrijskom pokrajinom Tirol, koja je donirala nekoliko vozila i opreme vrijednosti nekoliko milijuna kuna, sigurno je plus u radu Vatrogasne zajednice – rekao je, između ostalog, župan Andrović.

IMG 6117Vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus uručila je diplome i vatrogasne spomenice za dugogodišnji uspješan rad u vatrogastvu, za 30 godina Verici Mikić, za 40 godina Stjepanu Venusu i Damiru Hančiću. Također, uručila je i iskaznice operativnim vatrogascima DVD-a Slatina Damiru Rožankoviću, Ivanu Stanecu, Josipu Mikiću, Željku Horvatu, Mariu Jagiću, Ivanu Drokanu, Mariu Horvatu, Dariu Čordašu, Mateju Horvatu, Zlatku Horvatu i Antunu Uheru. (www.icv.hr, ADF, MF; Fotografije D. Fišli)

[g-gallery gid=”582894″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content