Hrvatska uvodi poseban režim za hrvatske vozače kamiona koji dovoze robu u zemlju

Nacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima i javnosti od 16 sati s najnovijim informacijama o koronavirusu u Hrvatskoj. Nakoj jutrošnje konferencije, na kojoj je potvrđeno pet novih slučajeva, na poslijepodnevnoj je rečeno kako je još jedna osoba pozitivna. Tako se broj zaraženih u Hrvatskoj popeo na 38.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekavši kako broj zaraženih raste u EU i Hrvatskoj. Rekao je kako razgovara s kolegama iz regije kako bi promet, najprije roba išao sa što manje smetnji te kako se opskrba ne smije dovesti u pitanje.

– Za to su potrebna jasna pravila, a to znači točan broj kamiona iz raznih zemalja. Svima je važno da je i sljedeća zemlja spremna prihvatiti vozače i kamione – rekao je.

– Kako bi osigurali opskrbu za hrvatske potrebe uvest ćemo poseban režim za vozače kamiona koji su iz Hrvatske i donose robu u zemlju. Oni će biti izolirani kad se iskrca roba iz kamiona, bit će smješteni u objekte koji mogu odgovarati uvjetima karantene, a također i objekti koji imaju prostor da bi se kamioni tamo mogli parkirati do trenutka kada obavlja sljedeću vožnju, drugog načina nema – rekao je.

Dodao je kako u sličnom smjeru razmišlja i EU te kako od ponedjeljka startaju dnevni dogovori ministara i vijeća EU. (www.icv.hr, index.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content