Kandidati HDZ-ove Opcije za promjene održali skup u Virovitici

Kandidati HDZ-ove Opcije za promjene u petak su predstavili svoj program članovima i simpatizerima u Virovitici. U Centru kulture prisutnima su se obratili kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač, njegov zamjenik Ivan Penava  te kandidati za potpredsjednike Tomislav Tolušić, Davor Ivo Stier i Milijan Brkić.

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač naglasio je kako žele HDZ vratiti članstvu i ponovno uspostaviti kontakt s ljudima u stranci.

– Dugo ih se nije pitalo o najvažnijim stvarima. Neke odluke su se donosile,  a da se nije pitalo članstvo. Tu je primjer ratifikacija Istambulske konvencije koja je donijela do podjela unutar Hrvatske demokratske zajednice. Mi tako postupati nećemo, mi ćemo se vratiti bazi, vratiti članstvu, vratiti ljudima općenito. Slušati mišljenje naroda i na temelju toga razvijati programe – rekao je Kovač.

MG 6558

Istaknuo je kako su deset dana prije izbora objavili svoje programske smjernice, a nakon pobjede na unutarstranačkim izborima radit će na novom programu, u konzultacijama s članstvom stranke, za parlamentarne izbore.

-Uvjereni smo da ćemo dobiti povjerenje jer je HDZ-u potreban zaokret nakon dvaju neuspjeha, katastrofe na Europskim izborima kada smo osvojili najmanji broj glasova u povijesti stranke na nacionalnoj razini i nakon što smo izgubili predsjedničke izbore. jasno je da je nužno da promjenimo, ne samo politike Hrvatske demokratske zajednice, nego i ljude koji vode stranku – rekao je Kovač, naglasivši kako oni imaju sposobne kandidate i ljude koji nisu izgubili kontakt s ljudima, posebno istaknuvši Tomislava Tolušića kao domaćina današnjeg skupa.

Naveo je kako se zalažu za promjenu izbornog zakona. Smatra kako izborne liste treba sastaviti putem „predizbora“ gdje bi baza birala ljude koji će biti kandidati na listama za Hrvatski sabor.

MG 6582

– Smatramo da treba promijeniti cijeli Izborni zakon koji više nije suvremen, onemogućava promjene koje su potrebne Hrvatskoj na političkoj sceni. Kada se to dogodi imat ćemo preporod na planu gospodarstva , jer nama su u Hrvatskoj potrebne prave strukturne reforme kako bi imali pravi iskorak – rekao je Kovač te istaknuo kako treba zasukati rukave, pokazati hrabrost i promijeniti stvari u Hrvatskoj, jer jedino tako, kaže, možemo postati država u kojoj se može živjeti od rada, u kojoj se sposobnošću može doći do pozicije, a ne „po babi i stričevima“. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content