Mađarska uspostavila humanitarni koridor za teretna vozila, Srbija u potpunosti zatvorila granice za putnički promet

Policijska uprava virovitičko-podravska izvijestila je kako je od Nacionalnog koordinacijskog centra, Ravnateljstva policije MUP-a, zaprimila obavijest da je Republika Srbija uvela mjere ograničenja prometa kako bi se suzbila posljedica pandemije COVID-19.

– Danas 19. ožujka od 14,00 sati Republika Srbija je zabranila ulaz, prometovanje putničkog prometa koji se odnosi na sve državljane, uključujući državljane Srbije. Sukladno trenutnoj regulaciji, promet teretnih vozila se odvija neometano – kažu iz PU virovitičko-podravske.

Jednako tako kažu da je Ministarstvo unutarnjih poslova Mađarske uvelo mjere ograničenja prometa, također s ciljem suzbijanja posljedica pandemije.

– Navedenom obavijesti smo izviješteni o uspostavi humanitarnih koridora za siguran prijevoz, te su određene rute kretanja stranih teretnih vozila prema kojima će se sav teretni promet sukladno određenim koridorima prema Republici Hrvatskoj usmjeravati na GP Goričan i GP Duboševica. U telefonskom kontaktu sa policijom Mađarske pojašnjeno je da će se ovakav režim teretnog prometa odnositi samo na teretna vozila u tranzitu, a kada se radi o dovozu robe u Mađarsku dopuštat će se određene iznimke. Sukladno navedenom na GP Terezino polje biti će iznimno dozvoljen promet teretnih vozila na izlazu iz RH koja dostavljaju robu na područje Mađarske – kažu iz policije. (www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content