Marino Grizelj na vrhu liste strijelaca 2. ŽNL Zapad: Prošle sezone vratio se u Sv. Đurađ, klub u kojemu je napravio prve nogometne korake

Nastavak natjecanja u 2. županijskoj nogometnoj ligi, osim mrtve trke za naslov prvaka na oba kraja županije, zapadnom i istočnom, donijet će i zanimljivu borbu za najboljeg strijelca lige. Na prvo mjesto nakon jesenskog dijela prvenstva 2. ŽNL Zapad zasjeo je dobro poznati igrač većini klubova diljem županije Marino Grizelj, koji od početka prošle sezone nastupa za Nogometni klub Sveti Đurađ, klub u kojemu je i započeo svoje nogometne korake. U svijet nogometa ušao je zahvaljujući ocu. Već s 5 godina pridružio se Nogometnom klubu Sveti Đurađ gdje se zadržao sve do uzrasta U-10, nakon čega se priključio Virovitici u kojoj je prošao školu nogometa.

– Kada sam se pridružio Virovitici, treninzi su postali češći i intenzivniji. Radilo se gotovo svakodnevno, što je nama kao mladim igračima pomoglo da stasamo i da iz sebe pokušamo izvući najbolje što možemo – izjavio je Marino.

U SENIORSKE VODE UŠAO SA 16 GODINA

Tijekom pet godina provedenih u Virovitici i igranja kvalitetne Regionalne lige, Marino je postao jedan od najopasnijih napadača na prostorima naše županije. Sa šesnaest godina započeo je sa svojom seniorskom karijerom i odmah se pokazao kao kvalitetan igrač za čije su usluge bili zainteresirani županijski klubovi koji su se mahom nalazili u samom vrhu ligaških ljestvica. U dosadašnjem periodu igranja sastao se s mnoštvom kvalitetnih igrača, ali jednog je ipak izdvojio kao najboljeg s kojim je ikad igrao.

– To je definitivno Ivan Ibriks, bivši prvoligaš s kojim sam se susreo tijekom igranja u Suhopolju i Graničaru iz Bušetine. Brzina, tehnika, precizna lopta i odličan centaršut osobine su koje se rijetko viđaju na županijskim terenima, a da ih posjeduje samo jedan igrač – dodao je.

U moru postignutih golova, kao i većina napadača, nije se mogao odlučiti i izabrati jedan koji bi najviše izdvojio budući da je svaki postignuti pogodak odraz cjelokupnog truda i rada uloženog u svim godinama dosadašnjeg treniranja.

NAJBOLJE SE OSJEĆA U ĐURAĐU I NE RAZMIŠLJA O ODLASKU

– Nogomet je timski sport, najmanje je bitno tko će postići pogodak. Igram na poziciji iz koje je najlakše doći do takve situacije, ali uz samu realizaciju izuzetno je bitno za napadača imati dobre suigrače koji će mu dostaviti loptu i omogućiti postizanje golova – rekao je Marino.
Iako je nastupao za nekoliko klubova u Virovitičko- podravskoj županiji, priznao nam je da se najbolje osjeća u klubu u kojem sad igra, odnosno u klubu u kojem je započeo svoje bavljenje sportom i u kojem se vidi i dalje.

– Ovdje mi je dobro i ne razmišljam o napuštanju kluba. Samim time što sam započeo karijeru u Đurđu, vrlo sam vezan za sve ovdje. Pred nama je nastavak ligaškog natjecanja te ćemo, iako oslabljeni, pokušati ostvariti što bolje rezultate i zadržati se pri samom vrhu ljestvice – dodao je za kraj. (www.icv.hr, mr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content