Ministarstvo hrvatskih branitelja: Doznajte kako možete dobiti do 80 tisuća kuna za samozapošljavanje za djelatnost primarne poljoprivredne proizvodnje

blank
Pexels

Ministarstvo hrvatskih branitelja je objavilo Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje za djelatnost primarne poljoprivredne proizvodnje u 2020. godini. Poziv je otvoren do 18. ožujka 2020. godine. U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2018. do 2020. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje za djelatnost primarne poljoprivredne proizvodnje u 2020. godini.

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su: nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata i nezaposlena djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom.

Djelatnost mora biti registrirana kao jedan od sljedećih organizacijskih oblika: samoopskrbno poljoprivredno gospodarstvo, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, obrt registriran za obavljanje poljoprivredne djelatnosti ili trgovačko društvo registrirano za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, pri čemu djelatnost obavezno mora biti upisana u Upisnik poljoprivrednika odnosno u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Potpora iznosi do najviše 80.000 kuna, uključujući i navedeni iznos. Potpora je jednokratna i nepovratna ako se namjenski utroši u skladu s poslovnim planom. U Državnom proračunu za 2020. godinu planirana su sredstva za odobravanje najmanje 37 zahtjeva zaprimljenih po ovom javnom pozivu. Više o Javnom pozivu možete vidjeti OVDJE. (branitelji.gov.hr)