Nacionalni stožer uveo posebnu organizaciju hitne medicinske službe i sanitetskog prijevoza

Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske donio je u ponedjeljak, 23. ožujka odluku o uvođenju nužne mjere posebne organizacije hitne medicinske službe i sanitetskog prijevoza za vrijeme epidemije koronavirusa.

Hrvatski zavod za hitnu medicinu određen je za koordinaciju i upravljanje radom svih Zavoda za hitnu medicinu i svih timova sanitetskih prijevoza ugovorenih s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.

Svi radnici Zavoda i timova sanitetskih prijevoza stavljeni su na raspolaganje, a ukoliko je potrebno organizirat će se smjenski rad, dežurstva i pripravnost  u slučaju nužnosti.

Svi Zavodi i ugovorni subjekti dužni su staviti na raspolaganje i korištenje svoju medicinsko-tehničku opremu, vozila, kao i drugu potrebnu opremu.

U svrhu svakodnevnog praćenja stanja, Zavodi su dužni na dnevnoj bazi izvještavati o broju intervencija koji su vezani uz koronavirus, zatim broju ostalih intervencija, o situaciji na terenu vezano uz hitnu medicinsku službu i eventualnim poteškoćama s kojima se nalaze. (koronavirus.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content