NAJLJEPŠI GLAS U ETERU Napustila nas je kolegica i urednica Blaženka Grdenić

Nakon duge i teške bolesti, koju je strpljivo i hrabro podnosila, noćas (petak) je preminula naša kolegica, novinarka i urednica ICV Radija Blaženka Grdenić.

Poznata kao jedan od najljepših glasova u hrvatskom eteru, s kojim su se slušatelji družili više od 20 godina, kako putem Pitomog radija, a nakon toga i na našem ICV-u, kolegica Blaženka iz dana u dan bila je predana, profesionalna i srdačna, primjer prave radijske novinarke s kojom se javnost rado družila.

Rođena je 2. travnja 1973. godine u Busovači, no život i ratna zbivanja odveli su je kao novinarku u Mostar, gdje je za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini radila kao novinarka i spikerica na Radio televiziji Herceg Bosne.

Nakon dolaska u Viroviticu, radila je na Pitomom radiju, a od 1. siječnja 2013. zaposlila se u Informativnom centru Virovitica. Kao novinar i spiker nije joj bio stran niti jedan novinarski zadatak, kojemu se posvećeno predavala i o kojima je danomice informirala javnost, svojim prepoznatljivim, prekrasnim glasom, radijskim emisijama i novinarskim člancima.

Bila je osoba na koju se uvijek možemo osloniti, i kao kolege i kao ljudi, predana radu za opće dobro. Nebrojeno puta njen je prepoznatljiv smisao za humor unio svjetlost u naše radne dane, svjedočeći o tome koliko je hrabra osoba bila i koliko se borila za ono što najviše voli – svoju obitelj; supruga i dvoje djece.

Kao aktivna članica županijske Lige za borbu protiv raka, bila je prvi svjedok borbe u teškoj bolesti i nikada nije odbila priliku za pomoć drugome, savjet i lijepu riječ. Stoički je sama podnosila bolest i nije dozvolila da utječe na njen rad, odnos s kolegama i prijateljima. Nebrojeno puta iz svake je krize izašla jača i svaku teškoću preokrenula na dobro, dajući nam primjer da je slijedimo.

Oslonac joj je bila vjera, pa će je mnogi pamtiti iz i Župe sv. Roka u Virovitici – nije propuštala misu, pobožnosti i molitve – bila je prvi svjedok vjere svojima.

Zauvijek ćemo je pamtiti po osmijehu, vedrini i smirenosti kojom je zračila i svemu onome što smo zajedno prošli. Njen rad zauvijek će pamtiti i oni koji su je pratili putem naše platforme, a u koje je unijela sebe, svoje znanje, stručnost i požrtvovnost.

Ožalošćenoj obitelji i prijateljima upućujemo iskrenu sućut iz sveg srca, i sami beskrajno žalosni.

Živjet ćeš zauvijek, uvijek u našim srcima.

Zbogom, Blaženka, i hvala ti na svemu!

Tvoji kolege

Pogreb naše drage kolegice, s obzirom na situaciju, bit će u krugu najuže obitelji.

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content