Objavljen Javni poziv kojim Virovitičko-podravska županija subvencionira kamatu za proljetnu i jesensku sjetvu poljoprivrednicima na našem području

Nakon što je Virovitičko-podravska županija, sa Zagrebačkom bankom potpisala ugovor za kreditiranje proljetne i jesenje sjetve u 2020. godini uz subvenciju kamata od 2 posto, virovitičko-podravski župan Igor Andrović raspisao je Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za subvencioniranje kamate kredita proljetne i jesenje sjetve u 2020. godini na području Virovitičko-podravske županije.

Korisnici kredita mogu biti poduzetnici koji imaju sjedište, odnosno prebivalište na području Virovitičko-podravske županije i oni koji namjeravaju ulagati na području županije, odnosno, fizičke osobe – obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) u sustavu PDV-a te pravne osobe i obrti.

Namjena kratkoročnih kredita je za financiranje nabave repromaterijala: sjeme, presadnice (za povrtlarske kulture), zaštitna sredstva i gnojivo za poljoprivredne kulture u proljetnoj i jesenjoj sjetvi i povrtlarske kulture, kao i vlastite proizvodnje poslovnih subjekata. Visina kredita je od 5.000 do 500.000 kuna. Detaljne uvjete o ovom Javnom pozivu možete vidjeti OVDJE. (vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content