Održana sjednica Stožera civilne zaštite općine Sopje: Objavili kontakt broj za upite mještana

U vijećnici Općine Sopje u petak, 20. ožujka, održana je sjednica Stožera civilne zaštite općine Sopje kojom je predsjedao načelnik Općine Sopje Berislav Androš te članove Stožera uveo u aktualnosti koje su iznesene na nedavnom kolegiju načelnika i gradonačelnika.

– Na području naše županije zasad nema zaraženih i vrlo je bitno pridržavati se propisanih mjera. Uostalom i naputak sa kolegija je da se prate odluke i smjernice središnjeg nacionalnog stožera i nema potrebe za donošenjem internih odluka na području pojedine jedinice lokalne samouprave, jer postojeće vrijede za područje cijele Republike Hrvatske. U svrhu prevencije širenja epidemije virusa COVID – 19 donesena je Odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja kojom se zabranjuje održavanje svih javnih događanja i okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu, nalaže se mjera distanciranja izbjegavanja bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra u zatvorenom i 1 metra na otvorenom prostoru, obustava rada kafića, obustava rada svih kulturnih djelatnosti, te obustava održavanja izložbi, revija i sajmova, obustava rada ugostiteljskih objekata svih kategorija, uz izuzetak usluge pripreme i dostave hrane, usluge smještaja, te rada pučkih i studentskih kuhinja, obustava rada uslužnih djelatnosti, obustava svih sportskih djelatnosti i organiziranih treninga, kao i obustava rada teretana, sportskih centara, fitness i rekreacijskih centara, obustava rada dječjih i drugih radionica, te obustava vjerskih okupljanja.

unnamed

Apelira se na osobe koje su dobile rješenje o samoizolaciji da se strogo pridržavaju uputa. Ovu se situaciju ne smije shvaćati olako, već ozbiljno i odgovorno. Osobe koje primijete one koji krše pravila samoizolaciju, trebaju ih prijaviti na 112, te će se protiv njih pokrenuti potrebne mjere. Inače, Državni inspektorat je objavio kakve su kazne za nepridržavanje odluke o samoizolaciji. Prva kazna je 8.000,00 kuna. No, ako se više puta krši samoizolacija, kazne se penju. Najviša kazna iznosi 120.000,00 kuna. Izvršenje naplate tako izrečene novčane kazne izvršit će se prisilnim putem FINA-e – izvijestio je članove Stožera načelnik Androš

Zaključno, na sjednici je naglašeno da odgovore na upite vezane uz funkcioniranje rada i života u novonastalim okolnostima (COVID-19) stanovnici općine Sopje mogu dobiti na sljedeće kontakte Stožera civilne zaštite općine Sopje: E-mail stozerczsopje@gmail.com, telefon 033/548-408, mobitel 097/750-7921. (www.icv.hr, adf; Općina Sopje)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content