Održani 9. Dinjevački susreti plesa i pjesme: Čuvaju tradiciju kroz folklor, ples i pjesmu

U subotu, Udruga žena Dinjevac organizirala je 9. Dinjevačke susrete plesa i pjesme u Društvenom domu u Dinjevcu. Na susretima je nastupila Udruga žena Dinjevac i kulturno-umjetnička društva iz Zdenaca, Starogradačkog Marofa, Šandrovca, Dugog Sela Lukačkog te glazbeni sastav Gorbonuk iz Kloštra Podravskog.

Udruga žena Dinjevac osnovana je davne 1959. godine, u samim počecima Udruga je brojila 20 članica, a sad ima 44 članica i članova, a perjanica Udruge su brojni mladi članovi.

– Dinjevčanke su oduvijek znale i bile spremne čuvati svoju kulturnu baštinu, ali uvijek su bile spremne i na druženja. Upravo je i ovo već tradicionalno druženje kulturno-umjetničkih društava i zborova i ostalih udruga s područja općine Pitomača i šire te svih onih koji čuvaju i poštuju svoje običaje, običaje podravskog kraja – rekla je predsjednica Udruge žena Dinjevac Svetlana Bastalić te zahvalila Općini Pitomača i načelniku Željku Grgačiću i Virovitičko-podravskoj županiji i zamjeniku župana Mariju Klementu koji su odvojili svoje slobodno vrijeme i bili gosti večeri, kao i svim sponzorima i dragim ljudima koji su pomogli u radu Udruge i koji su omogućili da se održe deveti po redu Dinjevački susreti plesa i pjesme.

(www.icv.hr, ib, foto: Foto Begović)

[g-gallery gid=”583848″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content