Po brojnosti, izlagača iz BiH bit će ponajviše na 25. Međunarodnom sajmu Viroexpo 2020

blank

Na ovogodišnjem Viroexpu predstavit će se 41 izlagač iz Bosne i Hercegovine, a posredstvom Gospodarske/privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine predstavit će se 25 izlagača. HGK – Županijska komora Virovitica ima potpisan Sporazum o suradnji s Gospodarskom/Privrednom komorom Federacije BiH Uredom u Mostaru od 1994. godine.

U organizaciji Privredne komore Unsko-sanskog kantona iz Bihaća predstavit će se 10 izlagača, a u organizaciji Područne privredne komore Doboj predstavit će se 6 izlagača. Ukupna robna razmjena Virovitičko-podravske županije i BiH u 2018. godini iznosila je 133,3 mil. kn, od čega je izvoz iznosio 91 mil. kn, a uvoz 42,3 mil. kn, te je ostvaren suficit u robnoj razmjeni od 48,7 mil. kn. BiH je na četvrtom mjestu među svim zemljama u koje županijsko gospodarstvo izvozi svoje proizvode.

Uz Vladu RH, pokrovitelji 25. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, Viroexpo 2020., koji će se u Virovitici održavati od 13. do 15. ožujka bit će i: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo turizma i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Na sajmu će izlagati izlagači iz 27 zemalja, na 6.200 četvornih metara zatvorenog, te 10.000 četvornih metara otvorenog izložbenog prostora.

Organizatori i pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o. Podsjetimo, Zemlja partner 25. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo je Savezna Republika Njemačka, a Županija partner Koprivničko-križevačka županija. Ove godine “sponzori sajma su” i RBA Raiffeisenbank Hrvatska, te Pivovara Daruvar. (www.vpz.hr, HGK ŽK Virovitica, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)